Problemi za Irvinga

Nike ne želi suradnju s Irvingom

" Mi u Nikeu vjerujemo da nema mjesta govoru mržnje i osuđujemo svaki oblik antisemitizma. I zato smo odlučili suspendirati naš odnos s Irvingom i obustaviti proizvodnju tenisica s njegovim potpisom ".
Sport / Košarka | 05. 11. 2022. u 09:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveći svjetski proizvođač sportske opreme Nike suspendirao je svoj odnos s košarkaškom zvijezdom Brooklyn Netsa Kyrieom Irvingom pošto je na Twitteru postavio link na antisemitski film i nije se nakon toga na vrijeme i suvislo ispričao.

"Mi u Nikeu vjerujemo da nema mjesta govoru mržnje i osuđujemo svaki oblik antisemitizma. I zato smo odlučili suspendirati naš odnos s Irvingom i obustaviti proizvodnju tenisica s njegovim potpisom". Irvinga, poznatog po širenju raznih teorija zavjere i odbijanju da se cijepi protiv koronavirusa, na najmanje je pet utakmica suspendirao i njegov klub Brooklyn Nets. Nike je prva veća tvrtka koja je suspendirala suradnju s Irvingom i moglo bi ih uslijediti još neke.

Irving je prvi put pažnju na sebe skrenuo čudnim, nekošarkaškim izjavama i pričama još tamo 2017. godine.

"Istina je točno ispred našeg nosa. Lažu nas. Ne postoji konkretno objašnjenje da je Zemlja kugla osim onoga što nam oni pričaju. Oni usmjeravaju naše mišljenje u smjeru u kojem žele da vjerujemo ono što nam oni kažu. Istina je tu, samo je trebate tražiti. Ja je tražim već duže vremena", izjavio je tada Irving.

Uoči početka prošle sezone se našao u problemu jer se nije želio cijepiti. Nije mogao igrati domaće utakmice jer je grad New York donio odredbu po kojoj necijepljeni igrači ne smiju ući u dvorane na njihovom teritoriju, nije mogao igrati domaće utakmice te za svaku od njih nije dobio platu.

"Ja zastupam sve one koji vjeruju u ispravne vrijednosti i prave ispravne stvari za sebe. Svatko u životu donosi svoje privatne odluke i svi imaju pravo na svoja vlastita mišljenja i osjećaje. Svi trebaju raditi ono što je najbolje za njih".

Kopirati
Drag cursor here to close