Orlando ga pokupio

Napoleon prvi na draftu

Nakon srednje škole odlučio se za Sveučilište Duke, gdje je jedinoj sezoni pod legendarnim trenerom Mikeom Krzyzewskim izborio NCAA Final Four uz impresivnu statistiku od 17.2 poena, 7.8 skokova i 3.2 asistencija po utakmici.
Sport / Košarka | 24. 06. 2022. u 12:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpuno neočekivano, američki košarkaš sa putovnicom Italije, Paolo Banchero završio je kao prvi pick noćašnjeg drafta. Paola je "pokupio" Orlando. Jabari Smith Jr. koji je prije početka kotirao kao prvi pick na kraju je završio na trećem mjestu, njega su izabrali Houston Rocketsi.

Između Paola i Jabari, našao se jedan centar, Chet Holmgren koji je završio u momčadi Oklahoma City Thundera. U top 5 društvu našli su se Keegan Murray (Sacramento Kings) i Jaden Ivey (Detroit Pistons).

Paolo Banchero je vrlo zanimljiva pojava na košarkaškim parketima. Ovaj 19-godišnjak bio je zvijezda srednje škola O’Dea, i to ne samo u košarci, naime bio je i istaknuti quarterback. Nakon srednje škole odlučio se za Sveučilište Duke, gdje je jedinoj sezoni pod legendarnim trenerom Mikeom Krzyzewskim izborio NCAA Final Four uz impresivnu statistiku od 17.2 poena, 7.8 skokova i 3.2 asistencija po utakmici.

"Ti si, mislim, najsvestraniji igtrač na draftu, možeš igrati bilo gdje na terenu, pobjednik si. Imat će sjajnu karijeru" rekao je Coach K mladom košarkašu. 

Njegova majka Ronda Smith-Banchero bila je izvanredna NCAA košarkašica i izabrana je na WNBA draftu.Bancheno je inače sin oca Talijana i majke Amerikanke punog imena Paolo Napoleon James.Nova zvijezda Orlanda Magica, koja ima talijansku putovnicu, već je izjavio da mu je namjera u budućnosti predstavljati Italiju.

"Želim se zahvaliti talijanskim navijačima, osjećao sam njihovu ljubav i podršku tijekom cijele sezone. Ponavljam da ću igrati za reprezentaciju, ne ovog ljeta, ali sljedećeg. Obećanje? Da, ne brinite. Bit ću ponosan predstavljati Italiju u NBA ligi2, rekao je Banchero za La Gazzetta dello Sport.

Ovo je gledajući povijest mlade franšize Orlanda, četvrti prvi pick na draftu. Shaquille O'Neal je bio prvi, nakon njega su slijedili
Chris Webber i Dwight Howard.

 

Kopirati
Drag cursor here to close