Košarka

Dva košarkaša iz BiH na NBA draftu

NBA draft je prvotno je bio planiran za 25. lipnja u Brooklynu, ali će taj termin gotovo sigurno biti promijenjen zbog pandemije koronavirusa.
Sport / Košarka | 29. 04. 2020. u 17:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neizvjesni put u sjeverno-američku košarkašku NBA  ligu potražit će i dva  košarkaša iz  BiH, koji su se prijavili za ovogodišnji draft.

Luka Garza, rođen u Americi, a po majci Bosanac ,koji nastupa za sveučilišnu momčadi  Iowe  i Njegoš  Sikiraš  član Fuenlabrade i zlatne kadetske  reprezentacije BiH koja je bila prvak Europe, sudjelovat će na draftu. Najjača košarkaška liga na svijetu NBA objavila je kako će se na ovogodišnjem draftu naći  205 igrača, 163 košarkaša s američkih koledža i ostalih obrazovnih ustanova, te  42 inozemna igrača.

Krilni centar Njegoš Sikiraš, rođen je na Palama kod  Sarajeva, igrao je za Stella Azzurru, a i prošle godine je bio prijavljen, ali je odustao od drafta deset dana pred sami izbor.

I veoma talentirani  košarkaš bosanskohercegovačkog porijekla, Luka Garza, odlučio se prijaviti za ovogodišnji NBA draft.Iza  sebe ima fantastičnu sezonu u NCAA ligi u dresu Iowe,  u kojoj je dobio pet velikih nagrada, uključujući i "Karem Abdul-Jabbar" nagradu za najboljeg centra koledž košarke.

“Ova godina je bila onakva kakvu nisam mogao ni zamisliti. Nijednu od nagrada ne bih dobio bez  Sveučilišta  Iowa, trenera i suigrača. Izbor trenera McCafferyja i Iowe bila je najbolja odluka u mom životu. NBA je bio moj san otkako sam počeo igrati košarku kao dijete i učinit ću sve kako bih ispunio to. Ukoliko se sve završi na tome da još nisam spreman za NBA,  opet ću biti uzbuđen  što bih se potencijalno mogao vratiti i ponovo zaigrati za svoj sadašnji tim", rekao je Garza, prenose u srijedu  mediji u  BiH.

On je već  bio  na širem popisu izbornika BiH Vedrana Bosnića, a ranije se pisalo da ga u svoju reprezentaciju žele i Slovenci . Otac  mu je  Frank  Garza, također  bivši   sveučilišni igrač, a majka Šejla Muftić,  kćerka  nekadašnjeg  vratara  Sarajeva Refika Muftića.

NBA draft je prvotno je bio planiran za 25. lipnja u Brooklynu, ali će taj termin gotovo sigurno biti promijenjen zbog pandemije koronavirusa.

Iz BiH u NBA lig igraju Jusuf Nurkić i  Džanan Musa, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close