Utakmica sezone

Na Pecari pada odluka o prvaku države

Široki i Igokea večeras odlučuju o tome tko će osvojiti naslov prvaka Bosne i Hercegovine u košarci.
Sport / Košarka | 01. 06. 2022. u 12:35 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HKK Široki je ove sezone odigrao puno utakmica koje su imale epitet "utakmica sezone", ali ova to jeste. Večeras HKK Široki i Igokea igraju za prvo mjesto na ljestvici, a ove sezone to znači i naslov prvaka.

Naime, ove sezone košarkaško prvenstvo nema play-offa, prvak će biti ekipa koja bude prva u Ligi za prvaka. Nakon osam kola Široki ima 7-1 omjer, a Igokea 6-2. Ako Široki pobijedi osigurat će prvo mjesto kolo prije kraja, a ako Igokea pobijedi izjednačit će se sa Širokim i imat će priliku da u zadnjem kolu pobjedom osigura naslov.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli HKK ŠIROKI (@hkksiroki)

"Igokea je izuzetno dobra ekipa, odlično vođena, igraju dobro cijelu sezonu. Posebno dobro igraju u obranu i skoku, tako da moramo biti maksimalno koncentrirani. Utakmica je od velikog značaja za obje ekipe, stoga nas čeka izuzetno teška utakmica. Ja bih se na kraju ovim putem zahvalio navijačima što su nas podržavali cijelu sezonu u BiH i ABA ligi i pozivam ih da i sutra dođu i da tako zaključimo ovu uspješnu sezonu", rekao je pomoćni trener Širokog Ante Lončar, a na njega se nadovezao kapetan Josip Bilinovac:
 
"Drago mi je da s Igokeom igramo ovako važnu utakmicu za titulu. Igokea ima na svakoj poziciji dva ili tri dobra igrača i oni su sigurno favoriti, međutim mi igramo na Pecari i mi ćemo dati sve od sebe da pobijedimo i razveselimo navijače koje pozivam da dođu sutra i da nas podrže", dodao je Bilinovac.
 
Utakmica se igra u dvorani Pecara s početkom od 20 sati. 
Kopirati
Drag cursor here to close