Kao Kecman

Može li koš za 1,4 sekunde? Može

"Iskreno, samo sam je bacio. Pustio sam je da leti", pojasnio je Graham.
Sport / Košarka | 16. 12. 2021. u 14:51 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Staro "pravilo" kaže kako je u košarci sve moguće. Toliko puta su se utakmice lomile, odlučivale u sekundama. Svoje mjesto u priči o ludim završnicama će svakako dobiti i ona između Oklahoma City Thundera i New Orleans Pelicansa koja je otišla na stranu New Orleansa.

Ludnica je počela na nekih 28 sekundi prije kraja, Gilgeous-Alexander je pogodio tricu za 105:106, nakon čega je uzvratio Ingram dvicom za plus tri Pelicansa, osam sekundi prije kraja. Gilgeous-Alexander je realizirao dva slobodna 5,6 sekundi prije kraja, baš kao i Ingram na drugoj strani.

Ide naravno time out Oklahome, pa šut iz očaja nevjerojatnog Gilgeous-Alexander skoro s centra za 110:110, sekundu i 14 stotinki, prije kraja za produžetke. Tako su mislili domaći navijači, ali ne i Devonte' Graham. Gosti nisu imali pravo za time out, već su onako izveli loptu ispod koša, jedno dodavanje za Graham. Ovaj je izbacio loptu i pogodio. Sa svoje polovice. U zadnjih 25 godina nitko u NBA ligi nije zabio za pobjedu s tolike udaljenosti.

Video: New Orleans Pelicans vs Oklahoma City Thunder - Full Game Highlights 

Kenrich Williams je bio najbliži Grahamu, mogao je praviti prekršaj, ali nije.

"Jednostavno nisam želio praviti prekršaj, samo sam nešto zasmetao rukama. Znao sam da će pokušati i ušlo je, čovječe, tako da mu moraš samo skinuti kapu", kaže Williams

Svoje objašnjenje je imao i junak, heroj Devonte' Graham:

"Iskreno, samo sam je bacio. Pustio sam je da leti", pojasnio je Graham.

Kopirati
Drag cursor here to close