Nije preživio eliminaciju u prvom krugu

Milwaukee otpustio trenera

"Odluka o ovoj promjeni bila je vrlo teška. Bud je pomogao voditi našu momčad kroz pet nevjerojatnih sezona do prve titule Bucksa u 50 godina, i uvesti je u eru kontinuiranog uspjeha" napisao je glavni menadžer Bucksa Jon Horst.
Sport / Košarka | 05. 05. 2023. u 09:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mike Budenholzer nije preživio eliminaciju u prvom krugu play offa. Iako je prije dvije godine odveo Milwaukee Buckse do druge titule u povijesti, a prve nakon 50 godina, nakon što momčad eliminirana na startu play offa ove sezone, dobio je otkaz.Budenholzer je 2021. nakon osvojenog naslova potpisao produženje ugovora, prema kojem je trebao voditi momčad do kraja sezone 2024./2025, ali će sada Bucksi tražiti novog čovjeka na klupi.

"Odluka o ovoj promjeni bila je vrlo teška. Bud je pomogao voditi našu momčad kroz pet nevjerojatnih sezona do prve titule Bucksa u 50 godina, i uvesti je u eru kontinuiranog uspjeha. Zahvalni smo na kulturi pobjeđivanja i vodstva koje je Bud pomogao stvoriti u Milwaukeeju", rekao je glavni menadžer Bucksa Jon Horst u priopćenju.

Milwaukee je u pet utakmica poražen od Miami Heata, a Budenholzeru se već treći put dogodilo da su Bucksi nakon odličnih izdanja i osvajanja prvog mjesta u osnovnom dijelu sezone, ostali bez prlike da se bore za naslov. U oba slučaja eliminirao ih je Miami. Pod Budenholzerovim vodstvom momčad je u osnovnom dijelu sezone ostvarila 271 pobjedu uz 120 poraza (69,3% uspješnosti), što je tijekom proteklih pet godina ukupno gledano najbolji učinak u ligi. No, neuspjesi u doigravanju su, očigledno, bili neoprostiv grijeh 53-godišnjem stručnjaku. Ipak je play off najvažniji.

Mike Budenholzer je u dva navrata proglašen za trenera godine, prije Bucksa je vodio Atlantu, te je radio kao pomoćni trener u San Antonio Spursima.

Kopirati
Drag cursor here to close