Užasna realizacija

Miličić: Naše finale je u nedelju

"Moramo imati kratko pamćenje i zaboraviti. Imamo naše finale u nedjelju i završavamo turnir zadnjeg dana što je za nas uspjeh i moramo na to biti ponosni", istakao je Miličić.
Sport / Košarka | 17. 09. 2022. u 00:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve ono dobro što su napravili na ovom Eurobasketu ipak su dobrim dijelom pokvarili nastupom protiv Francuske. Ponajviše zbog realizacije koja je bila užasna.

Jer, ovo je bila prva utakmica u povijesti Eurobasketa u kojoj je jedna momčad dala manje od 20 poena na poluvremenu još od 1946. godine kada je Mađarska zabila svega 20 poena Čehoslovačkoj.

U prvom je poluvremenu postignuto svega 52 poena, što je najmanji broj poena u povijesti europskih prvenstava još od 2013. godine kada su Francuska i Slovenija u četvrtfinalu zajedno ubacili svega 50 poena.

Istovremeno, Francuzi su ostvarili pobjedu najvećom razlikom u nokaut fazi Eurobasketa još od Jugoslavije 1987.godine. Tada je Jugoslavija u polufinalu razbila Poljsku 128:81. Pored toga, samo su dva polufinala Eurobasketa prije ovog završila s 30 ili više razlike. Bilo je to 1963. kada je Sovjetski Savez nadigrao Mađarsku (89:51; +38) i 1967. kada su Sovjeti sredili Poljsku (108:68; +40).

"Neću ulaziti u detalje, ali nismo odgovorili na fizičku igru Francuske koja je igrala na granici prekršaja, agresivno na lopti. Vrlo brzo su dobili samopouzdanje uz kontre, teške i otvorene šuteve. Bili su bolja momčad i zasluženo su pobijedili", rekao je Miličić, čiju momčad čeka okršaj za brončanu medalju.

"Moramo imati kratko pamćenje i zaboraviti. Imamo naše finale u nedjelju i završavamo turnir zadnjeg dana što je za nas uspjeh i moramo na to biti ponosni. Igramo više nego što naš potencijal pokazuje, naš san je da igramo i protiv Francuske i svih ekipa puno bolje nego što smo odigrali u polufinalu, a danas smo zakazali", završio je Miličić.

Kopirati
Drag cursor here to close