Zbog time out-a na 15 sekundi prije kraja

Tučnjava na parketu, zakuhao trener gostiju Howard

"Nakon što su se glave ohladile, imao sam dovoljno vremena da razmislim o svemu, shvatam kako su moji postupci bili neprihvatljivi. Iskreno mi je žao" rekao je nakon svega Howard.
Sport / Košarka | 22. 02. 2022. u 11:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izgledalo je kao još samo jedna utakmica sveučilišne košarke koja je završila sigurnom, uvjerljivom pobjedom domaćih 77:63. Igrači su se već pozdravljali baš kao i treneri a onda se kako kažemo zakuhalo. Juwan Howard nekada veliko igračko ime, danas coach Michigana ušao je u verbalni duel s kolegom na drugoj strani Gregom Gardom, nastala je gužva u kojoj je čini se baš Howard prvi potegao, šakom je pogodio Gregovog pomoćnika Joea Krabbenhofta u lice. Nastala je velika gužva, naguravanje, uključili su se i pojedini igrači.

Video: Michigan-Wisconsin Game Ends

Na kraju je Howard zaradio suspenziju do kraja sezone uz kaznu od 40.000 dolara. Trener Wisconsina Greg Gard kažnjen je s 10.000 dolara, zbog izjava na presici nakon utakmice. Terrance Williams i Moussa Diabate kod Michigana odnosno Jahcobi Neath igrač Wisconsina, kažnjeni su jednom utakmicom neigranja zbog sudjelovanja u tučnjavi.

"Nakon što su se glave ohladile, imao sam dovoljno vremena da razmislim o svemu, shvatam kako su moji postupci bili neprihvatljivi. Iskreno mi je žao. Ispričavam se iskreno svojim igračima, njihovim obiteljima, svom osoblju, obitelji i navijačima Michigana širom svijeta. Želio bih se ispričati pomoćnom treneru Wisconsina Joeu Krabbenhoftu i njegovoj obitelji. Ja moram biti taj koji s ponosom predstavlja svoje sveučilište, ovako nešto se ne smije ponoviti" rekao je dan kasnije Juwan Howard.

Ono što je naljutilo čovjeka koji ima dva prstena NBA prvaka, jesu potezi trenera Wisconsina koji je zvao dva time out-a u posljednjih minutu i pol, jedan na 15 sekundi prije kraja kada je pitanje pobjednika bilo poznato puno ranije.

"Mislio sam da to u tom trenutku nije potrebno, pogotovo s obzirom na veliku prednost... Mislio sam da to nije fer prema našim dečkima. I tako se dogodilo. Netko me je dotaknuo u tom verbalnom duelu, nakon čega sam ja reagirao.

Greg Gard je svoj potez pravdao jednostavno taktikom, kako bi dobio više vremena za organizaciju napada.

Kopirati
Drag cursor here to close