Treća utakmica finala Istoka

Miami ponovo vodi protiv Bostona

U jednom trenutku je to bilo ogromnih 62:37 na starni Miamija ali opet Celtcsi nisu odustajali, pa su na 2:40 sekundi prije kraja tricom Jaylena Browna došli na pola koša zaostatka, 92:93.
Sport / Košarka | 22. 05. 2022. u 10:06 NBA

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još uvijek ljuti zbog poraza u Miamiju koji ih je koštao prednosti domaćeg terena u finalu Istočne konferencije, košarkaši trenera Erika Spoelstre su krenuli sjajno u utakmicu broj tri. Pa su nakon prve četvrtine imali veliku prednosti, potpuno neočekivanih 39:18.

U jednom trenutku je to bilo ogromnih 62:37 na starni Miamija ali opet Celtcsi nisu odustajali, pa su na 2:40 sekundi prije kraja tricom Jaylena Browna došli na pola koša zaostatka, 92:93.U tom periodu Brown je ubacio 12 poena zaredom. U sljedećem napadu tricom za Miami odgovorio je Max Strus, potom je precizan bio i Bam Adebayo, a nakon što je i P.J. Tucker osvojenu loptu oplodio s dva pogođena slobodna bacanja, Miami se na minutu prije kraja odvojio na komfornih 100:92 što je uspio i sačuvati.

Adebayo je predvodio Miami do ove važne pobjede sa 31 poenom, 10 skokova i 6 asistencija, Strus je dodao 16, dok su kod Celticsa najbolji bili Brown sa 40 pona i 9 skokova te Al Horford sa 20 poena i 14 skokova. Podbacio je Jayson Tatum koji je ostao na sako deset poena uz šut 3/14 i šest izgubljenih lopti.

"Šest izgubljenih lopti, bez peona iz igre u drugom poluvremenu, to je neprihvatljivo. Iskreno, moram igrati bolje. Osjećam se kao da sam izdao svoje suigrače." naglasio je Tatum.

Ono što na drugoj strani brine trenera Miamija je Buttlerovo koljeno, Tucker se također žali, pa ćemo vidjeti kako će momčad izgledati u nastavku serije.

Četvrta utakmica igrat će se također u Bostonu u noći s ponedjeljka na utorak, a plasman u veliki finale izborit će momčad koja prva ostvari četiri pobjede.

FINALE ISTOKA:
Boston - Miami 103:109 (1:2)

Kopirati
Drag cursor here to close