Luda noć na NBA parketima

DeRozan za povijest, odlični Bogdanović, Garza, Jokić

"Pogoditi tricu sa zvukom sirene uvijek je nevjerojatan osjećaj. A, pogotovo je nevjerojatan kada se dogodi na gostujućem susretu. I to dva puta u zadnje dvije utakmice", govorila je zvijezda Chicaga.
Sport / Košarka | 02. 01. 2022. u 11:29 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

DeMar DeRozan igra u sjajnoj formi i svakako je najzaslužniji što momčad iz grada vjetra, Chicago nakon dugo vremena ponovo vodi glavnu riječ na Istoku. Bullsi su trenutačno na omjeru 24-10 i trenutačno su među četiri najbolje momčadi NBA lige uopće. Međutim, ono što je jedna vrsta rariteta jeste činjenica da je DeRozan drugu večer zaredom odlučio utakmicu u posljednjim trenucima s sirenom.

U večeri s petka na subotu zabio je u slavlju kod Indiane, a sve je ponovio večer kasnije kada je tricom preko dvojice suparničkih igrača donio Chicago slavlje kod Washingtona 120:119

Video: Chicago Bulls vs Washington Wizards 

"Pogoditi tricu sa zvukom sirene uvijek je nevjerojatan osjećaj. A, pogotovo je nevjerojatan kada se dogodi na gostujućem susretu. I to dva puta u zadnje dvije utakmice", govorila je zvijezda Chicaga. Da stvar bude zanimljivija, DeRozan nije igrač koji često šutira trice. Protiv Indiane je šutnuo tri, kontra Washingtona samo jednu, ali izuzetno vrijednu.

"Moji suigrači se oslanjaju na mene da budem određena smirenost na parketu. Isto tako, tu sam da im pokažem kako uvijek treba vjerovati u pobjedu. Ove posljednje dvije utakmice su bile najbolji primjer. Iskreno, moguće da je sve ovo san, ova zadnja dva šuta. Možda ipak sanjam", govorio je sretni DeRozan koji je u obje te utakmice postigao po 28 poena i prvi je igrač u povijesti koji je u dvije uzastopne večeri pogodio dva pobjednička šuta.

Utah Jazzeri su zaustavljeni u derbiju Zapadne konferencije, prvi poraz nakon šest utakmica su upisali, jer su bolji bili Golden State Warriorsi. Steph Curry je preuzeo odgovornost u završnici utakmice, pogodio je četiri od pet slobodnih. Prije toga je polaganjem i tricom osigurao Warriorsima pet poena prednosti. Bogdanović je 2:13 minuta prije kraja susreta tricom poravnao na 111:111, ukupno je na terenu ostao 35 minuta, ubacio je za to vrijeme 20 poena (4/10 za tri poena) uz šest skokova te po jednu asistenciju i osvojenu loptu.

Uz njega, po 20 koševa za Jazz ubacili su još Donovan Mitchell, Jordan Clarkson i Rudy Gobert. Curry je bio naravno najefikasniji na parketu s 28 poena.

Video: Golden State Warriors vs Utah Jazz

Još je jedan igrač bio junak večeri. Saddiq Bey je pogodio tricu 1.9 sekundi prije kraja za slavlje Pistonsa nad Spursima 117:116. Pistonsi su u velikoj krizi, imaju problema s igračkim kadrom, pa im je ova pobjeda itekako dobro došla. Prva nakon četiri uzastopna poraza. Od posljednjih 19 utakmica Pistonsi su izgubili čak 18.
Važno je spomenuti i dobru partiju Luke Garze potencijalnog bh reprezentativca koji je za gotovo 40 minuta na parketu ostvario učinak od 20 poena (7/12 FG), a ovom učinku je dodao i 14 skokova. Garzi je ovo bio prvi double-double u kratkoj NBA karijeri.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=4A54C7n48sI

Za 25 minuta koliko je proveo na parketu Nikola Jokić je Rocketsima ubacio 24 poena (8-12 iz igre), uz 11 skokova, 3 asistencije, njegovi Nuggetsi su bez problema slavili 124:111.

Rezultati
Utah Jazz - Golden State Warriors 116:123
Houston Rockets - Denver Nuggets 111:124
Brooklyn Nets - LA Clippers 116:120
Washington Wiazzards - Chicago Bulls 119:120
Detroit Pistons - San Antonio Spurs 117:116/OT
Milwaukee Bucks - New Orleans Hornets 136:113

Kopirati
Drag cursor here to close