Svjetsko prvenstvo

Županija Sarajevo platila odlazak košarkašica u Australiju

Nije reagirao Košarkaški savez BiH, ali je putovanje u Australiju, gdje se sljedećeg mjeseca igra Svjetsko prvenstvo, odlučila platiti Županija Sarajevo.
Sport / Košarka | 11. 08. 2022. u 16:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Županije Sarajevo odlučila je spasiti obraz i omogućiti nastup na Svjetskom prvenstvu u Australiji ženskoj košarkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine nakon što Košarkaški savez te zemlje nije mogao ispuniti zahtjev o kupovini zrakoplovnih karata vrijednosti 75.000 eura.

"Ukoliko Košarkaški savez BiH do ponedjeljka 15. kolovoza ne kupi i ne pošalje dokaze Međunarodnomj košarkaškom savezu (FIBA) o dolasku na Svjetsko prvenstvo, uslijedit će kazna, vjerovatno u konkretnom slučaju odluka o eliminaciji reprezentacije BiH s natjecanja", objavili su u četvrtak ujutro u dramatičnom obraćanju iz ženske košarkaške reprezentacije BiH.

Nije reagirao Košarkaški savez BiH, ali je putovanje u Australiju, gdje se sljedećeg mjeseca igra Svjetsko prvenstvo, odlučila platiti Županija Sarajevo.

Elmedin Konaković, čelnik stranke Narod i pravda koja je na vlasti u Županiji Sarajevo, na svome je Twitter profilu objavio kako je izdvojeno 75.000 eura iz proračuna.

Svjetsko prvenstvo se održava od 22. rujna do 1. listopada u Sydneyu, a reprezentacija BiH nalazi se u skupini A s izabranim vrstama Belgije, Južne Koreje, Kine, Portorika i Sjedinjenih Američkih Država.

Duže vremena u Košarkaškom savezu BiH vladaju podjele i razmirice između predstavnika koji dolaze iz tri niža saveza HercegBosne, Federacije BiH i Republike Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close