Glavni grad

Svečano dočekana bh. ženska košarkaška reprezentacija

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić čestitala je košarkašicama na tom uspjehu uime građana i građanki Sarajeva i zahvalila što su ih učinile ponosnim.
Sport / Košarka | 27. 06. 2021. u 15:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ženska košarkaška reprezentacija svečano je dočekana danas u sarajevskoj Vijećnici po povrtaku sa Evropskog prvenstva na kojem su zauzele peto mjesto.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić čestitala je košarkašicama na tom uspjehu uime građana i građanki Sarajeva i zahvalila što su ih učinile ponosnim.

Košarkašice su gradonačelnici Karić poklonile košarkašku loptu koju su potpisale sve igračice.

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić istakao je da ne može sakriti zadovoljstvo zbog uspjeha bh. košarkašica i najavio da će Vlada KS podržavati sve vrhunske sportiste koji teže da predstavljaju BiH na najbolji mogući način.

Video: 

Generalni tajnik Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan naglasio je da su košarkašice naše heroine te da podsjetio da je pred njima sad borba za odlazak na svjetsko prvenstvo.

Tim menadžerica bh. košarkašica Razija Mujanović rekla je da je ovo prvi veliki uspjeh ove reprezentacije ali da neće biti i posljednji, jer je njihova snaga u zajedništvu i dobroj atmosferi.

Selektor bh. reprezentacije Goran Lojo naveo je da je presretan zbog postignutog uspjeha i da će se truditi da i u budućnosti bude ovakvih uspjeha, budući da im predstoje novi izazovi i kvalifinacije.

Reprezentativka Milica Deura kazala je da je ponosna na djevojke iz reprezentacije koje su napravile čudo i istorijski rezultat.

"Zaista mi je puno srce i sljedeći put kad nas budete ovako dočekivali, nadam se da ćemo imati nešto oko vrata ", poručila je Deura.

Bh. košarkašice su nakon pres-konferencije s balkona Vijećnice pozdravile okupljene građane koji su došli da ih dočekaju.

Kopirati
Drag cursor here to close