Priznanje

Livnjak najkorisniji igrač regionalne ABA lige

"Želim se vratiti na teren što je prije moguće nakon ozljede leđa i dati sve od sebe kako bih pomogao momčadi da nastavi pobjeđivati", rekao je Matković
Sport / Košarka | 29. 11. 2023. u 12:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski košarkaški reprezentativac i centar ljubljanske Cedevita Olimpije, 22-godišnji Karlo Matković, proglašen je najkorisnijim igračem regionalne ABA lige za mjesec studeni.

Propustio dvoboje

Olimpija je tijekom studenog ostvarila četiri pobjede u četiri nastupa svladavši kod kuće Borac i Partizan, a u gostima FMP i Budućnost, što je Ljubljančanima donijelo plasman na treće mjesto, prenosi Hina. 

Matković je zbog ozljede leđa propustio dvoboje protiv Partizana i Budućnosti, a u utakmicama s Borcem i FMP-om je imao prosjek od 18,5 koševa, 8 skokova, 2,5 ukradene lopte i 1,5 blokade. To mu je donijelo prosjek od 27 valorizacijskih bodova.

"Ove sezone sam startni centar u momčadi i to znači da je moja uloga značajnija. Glavni mi je zadatak biti snaga u obrani i davati energiju momčadi, kako u obrani tako i u napadu. Želim se vratiti na teren što je prije moguće nakon ozljede leđa i dati sve od sebe kako bih pomogao momčadi da nastavi pobjeđivati", rekao je Matković u izjavi za mrežni portal ABA lige.

Hrvatski centar je važniju ulogu u momčadi dobio dolaskom talijanskog trenera Simonea Pianigianija na klupu Cedevite Olimpije.

Niz pobjeda

"S trenerom sam u dobrim odnosima i vjerujem da je zadovoljan mojim radom na treninzima i utakmicama. Osjećam da vjeruje u mene".

Matkovićev statistički uzlet poklopio se s dolaskom Klemena Prepeliča u momčad.

"Klemen je tip igrača koji savršeno odgovara mojoj igri, a isto je i obrnuto. Sretan sam što se pridružio našoj momčadi i donio dodatnu energiju i iskustvo".

Niz od pet pobjeda podignuo je samopouzdanje "Zmajčeka".

"Uistinu smo zadovoljni našom trenutnom pozicijom u regionalnom natjecanju. Nadam se da ćemo tako nastaviti igrati do kraja sezone i da u nijednom trenutku nećemo usporiti", izjavio je Matković.

Kopirati
Drag cursor here to close