U prvoj utakmici rekord

Lillard ubacio 39 poena, pogodio svih 17 slobodnih

Lillard je odigrao sjajnu utakmicu, ubacio je 39 poena za 38 minuta uključujući vezanih posljednjih 11 svoje ekipe.
Sport / Košarka | 27. 10. 2023. u 08:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za razliku od svih ostalih, Bucksi i Sixersi su posljednji izašli na parket kada je u pitanju otvaranje nove sezone. I odigrali su najbolju utakmicu ako računamo prva tri dana koliko je potrošeno na start sezone. Na kraju su Milwaukee Bucksi slavili 118:117, nakon dosta uzbuđenja.

U centru pažnje je bio Damian Lillard koji je u najvećem trade ove sezone došao u Buckse. Lillard je odigrao sjajnu utakmicu, ubacio je 39 poena za 38 minuta uključujući vezanih posljednjih 11 svoje ekipe. Imali su Bucksi četiri minute prije kraja prvog poluvremenu veliku prednosti 57:38, ali se Sixersi nisu predavali. Napravili su sjajnu seriju 14:0 za vodstvo početkom četvrte četvrtine 102:94. Bucksi su odgovorili tricama Lopeza i Crowdera za neizvjesnu završnicu.

Te posljednje četiri minute su bile rezervirane za Lillarda. Trica, tri slobodna, dva poena, jedno slobodno, još jedna trica i za kraj dva slobodna. Nakon prve trice, Antetokounmpo je dodao dva poena. S posljednja dva slobodna Lillard je zapečatio sudbinu Sixersa. Pogodio je Lillard svih 17 slobodnih bacanja!

Već u prvoj utakmici za novi klub, Lillard je postao novi rekorder Bucksa, budući da nijedan igrač nije zabio toliko kao on u svojoj debitantskoj utakmici. Dosad je rekord držao Terry Cummings koji je zabio 34 poena u debiju davne 1984. godine. Giannis Antetokounmpo upisao je 23 poena i 13 skokova i postao najbolji strijelac u povijesti Milwaukeeja s ukupno 5905 poena

Video: Bucks - Sixers 

Kareem Abdul-Jabbar je između 1969. i 1975. godine postigao 5902 poena. Sixersima nisu dovoljna bila niti četiri igrača s 20 ili više poena, Tyrese Maxey je ubacio 31, Kelly Oubre 27, Joel Embiid 24, a Tobias Harris 20.

U sastavu Sixersa očekivano nije bilo Jamesa Hardena iz "osobnih razloga", no NBA liga je odlučila otvoriti istragu po tom pitanju jer je Harden ovoga ljeta javno kazao kako više neće igrati za Philadelphiju zbog sukoba s generalnim menadžerom.

Los Angeles Lakersi i Phoenix Sunsi odigrali su svoju drugu utakmicu u novoj sezoni, a Lakersi su iskoristili neigranje Devina Bookera i Bradleya Beala te slavili na svom parketu sa 100:95. Ključna je bila posljednja četvrtina u kojoj je stao napad gostiju pa su domaći dobili taj dio igre sa 28:11 za preokret.

Anthony Davis je s 30 poena i 12 skokova predvodio Lakerse, ali ključne koševe u završnici postigao je ipak LeBron James koji se zaustavio na 21 ubačaju, 8 skokova i 9 asistencija. Kod Sunsa daleko najbolji bio je Kevin Durant s 39 poena i 11 skokova. Jusuf Nurkić je za 29 minuta ubacio četiri poena uz 9 skokova.

Kopirati
Drag cursor here to close