Rekordi, isključenja...

Lillard preskočio Drexlera, isključeni Dončić i Kidd

"Prvu sam zaslužio svakako, ali drugu sigurno nisam" rekao je Luka, nakon utakmice. U gužvi koja je nastala nakon isključenja Luke, suci su put u svlačionicu pokazali i treneru Mavsa koji je krenuo za jednim od njih Nickom Buchertom.
Sport / Košarka | 20. 12. 2022. u 09:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na semaforu je stajalo 121:121, tri sekunde prije kraja. Nakon dodavanja iz auta, Shai Gilgeous-Alexander se oslobodio svog čuvara Justisea Winslowa i pogodio. Za trijumf Oklahome ostavivši u sjeni suigrača Jusufa Nurkića, Damiana Lillarda koji je ušao u povijest svoje momčadi.

Čovjek je preskočio ni manje ni više nego velikog Clydea Drexlera koji je bio vodeći do ove utakmice po broju postignutih poena (18. 040 poena). Lillard je trebao ubaciti 21 poena, a on je utakmicu završio s 28 poena i 6 skokova. Prvo je Lillard u trećoj četvrtini dostigao Drexlera, a onda je na minutu i 33 sekunde prije kraja realizirao prvo slobodno bacanje za povijest. Naravno da su uslijedile ovacije.

"Gledajte, nemam vam što pametno za reći, stvarno je sjajan osjećaj biti na vrhu. To je dugo vremena bio jedan od mojih ciljeva, kad pogledate po klubovima koji su njihovi najbolji strijelci u povijesti, tamo se nalaze legenda do legende. Jako sam ponosan da sam postao najbolji strijelac u povijesti Portlanda", istakao je Lillard.

Junak s početka teksta, Gilgeous-Alexander je utakmicu završio s 35 poena, 2 skoka i 6 asistencija.

Video: Oklahoma - Portland 

Burno je bilo u Target Centru, tamo su isključeni Luku Dončić i njegov trener Jason Kid. Slovenski košarkaš zaradio je zbog svađe i prigovora dvije brze tehničke.

"Prvu sam zaslužio svakako, ali drugu sigurno nisam" rekao je Luka, nakon utakmice. U gužvi koja je nastala nakon isključenja Luke, suci su put u svlačionicu pokazali i treneru Mavsa koji je krenuo za jednim od njih Nickom Buchertom. Dončić je utakmicu završio s 19 poena uz šut 5-17 za 28 minuta akcije. Tome je pridodao šest skokova i sedam asistencija, a spomenimo i da su još prije njegovog isključenja Timberwolvesi održavali prednost od 15-20 poena.

Video: Minesota - Dallas

Minnesota očito bolje igre bez Rudyja Goberta i Karl-Anthonyja Townsa, odličan posao su odradili Anthony Edwards i Naz Reid. Obojica su ubacila po 27 poena. Kod Mavsa koji su igrali oslabljeni bez Tima Hardawaya Juniora, Josha Greena, Maxija Klebera i Dwighta Powella, na kraju je Spencer Dinwiddie ubacio najviše, 20 poena.

Rezultati:

Cleveland Cavaliers - Utah Jazz 122:99
Philadelphia 76ers - Toronto Raptors 104:101 (99:99)
Atlanta Hawks - Orlando Magic 126:125
Houston Rockets - San Antonio Spurs 105:124
Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks 116:106
New Orleans Pelicans - Milwaukee Bucks 119:128
Oklahoma City Thunder - Portland Trail Blazers 123:121
Phoenix Suns - Los Angeles Lakers 130:104
Sacramento Kings - Charlotte Hornets 119:125

Kopirati
Drag cursor here to close