Velika dilema

LeBron: Moram razmisliti želim li nastaviti igrati

"Vidjet ćemo što će biti, ne znam. Moram o puno toga razmisliti, da budem iskren, vidjeti kako ću osobno dalje s košarkom”, rekao je James.
Sport / Košarka | 23. 05. 2023. u 10:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

LeBron nije mlad. Ima 38 godina, pa se priča o eventualnom povlačenju sigurno nije iznenađenje. Iako, bilo je takvih priča i ranije, nekako s svakim novim neuspjehom ili eliminacijom u play offu. Sada se opet pokrenula jedna nova nakon što je Denver sredio Lakerse u četiri utakmice.

James jeste odigrao utakmicu kakvu je trebao uz 40 poena, 10 skokova i devet asistencija, ali nije pogodio zadnji šut, nije ni onaj prije njega. Lakersi su imali problema ove sezone, loš start, morali su igrati play inn, u nekim analizima je finala Zapada maksimum. Nakon utakmice očekivano, Jamesa su pitali o nastavku karijere.

"Moram dobro razmisliti...Osobno, kako je prošla još jedna sezona NBA-a, ostalo je dovoljno prostora da dobro razmislim", ponovio je nekoliko puta na presici. Nejasno je o čemu točno James treba razmišljati, ali dok 38-godišnjak završava svoju 20. sezonu u NBA ligi, jasno je da je u posljednjim godinama svoje karijere.

Novinar ga je zatim upitao:

"Kada si rekao da moraš razmišljati koji zaključak možemo izvući iz toga"?

"Moram razmisliti želim li nastaviti igrati" odgovara LeBron koji je naglasio:

"Volim igrati, natjecati se, biti uz dečke koje imam te sezone, najvažnije mi je da sam dostupan, prisutan na terenu i u svlačionici. Bila je ovo vrlo izazovna sezona za mene i za klub. Ali ne znam, ne mogu reći da je sezona bila uspješna jer u ovoj fazi karijere ne igram ni za što nego za naslov prvaka. Ne loži me igranje finala konferencije, učinio sam već to puno puta, nije zabavno ne uspjeti ući u finale. Vidjet ćemo što će biti, ne znam. Moram o puno toga razmisliti, da budem iskren, vidjeti kako ću osobno dalje s košarkom”, rekao je James.

Podsjećamo, LeBron je godine postao najbolji strijelac u NBA-u svih vremena, ali kako je doticao nove vrhunce, James je također propustio 27 utakmica, uključujući izostanak od 13 utakmica u mjesec dana zbog ozljede tetive u stopalu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close