Najbolji o najboljem

LeBron James: Dirk je legenda

"Dirk je legenda, ikona. Mislim da je najbolji neamerički košarkaš u povijesti, on i Manu (Ginobili). Ono što je on donio ovom gradu, uh… Taj momak je bio hladnokrvan i napravio je revoluciju u poimanju ’stretch’ četvorke", kaže James.
Sport / Košarka | 26. 12. 2022. u 14:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Los Angeles Lakersi su u jednom trenutku imali dobru seriju, uspjeli su povezati tri pobjede zaredom, u deset utakmicu su izgubili samo dvije, ali onda opet idu porazi. Ovaj posljednji je bio četvrti zaredom. I dalje su među najlošijim momčadima Zapada. Od zadnjih sedam su izgubili pet. Posljednje gostovanje je bilo Dallasu, LeBron James je iskoristio priliku da oda priznanje Dirku Nowitzkom.Mavericksi su prije utakmice održali svečanost u kojoj je predstavljen spomenik Nowitzkom ispred American Airlines Centera.

"Morao je to biti taj fadeaway sa jedne noge", prokomentirao je James spomenik.

"Morao je, u to nema sumnje. Dirk je legenda, ikona. Mislim da je najbolji neamerički košarkaš u povijesti, on i Manu (Ginobili). Ono što je on donio ovom gradu, uh… Taj momak je bio hladnokrvan i napravio je revoluciju u poimanju ’stretch’ četvorke".

Nastavio je LeBron sa pohvalama na račun igrača od kojeg je sa Miamijem izgubio u velikom NBA finalu 2011. godine.

"Niste na njega mogli staviti manjeg igrača jer je bio preveliki, ali ni nikog sporijeg velikog igrača, pošto je imao vrlo brz prvi korak u naponu karijere. A šut mu nikada niste izblokirati imao je tehniku šuta koja je podsjećala na Larryja Birda", rekao je LeBron i dodao:

"Kada govorimo o najboljim četvorkama u povijesti, on je tu sa Barkleyjem, Duncanom, Garnettom, McHaleom", kaže LeBron.

Kopirati
Drag cursor here to close