Denver nikada bliže velikom finalu

Lakersima prijeti metla

Nuggetsi su briljirali u pick and rollu kombinacijom predvođeni Murrayem i Jokićem koju je treneru Michaelu Maloneu predložio "trener Jokić".
Sport / Košarka | 21. 05. 2023. u 09:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

LeBron James i društvu očito nemaju rješenja za Nikolu Jokića i Denver Nuggetse. Lakersi su u ovom trenutku na rubu eliminacije i u narednoj utakmici spašavaju goli život. I pokušavaju izbjeći "metlu".

Denver je gotovo cijelu utakmicu vodio, od prve do posljednje minute, a Lakersi su tek u jednom navratu imali dva poena prednosti. Na kraju su Nuggetsi slavili 119:108, za vodstvo 3:0. Iako se činilo se u jednom trenutku kako bi Lakersi napokon mogli situaciju na parketu preokrenuti.

Denver je vodio 32:20, nakon prve dionice, na poluvremenu su Lakersi imali samo minus tri, čak su uspjeli i povesti u četvrtoj, međutim kad je trebalo Denver je vanjskim šutem došao prelomio utakmicu. Green, Brown i Murray su osigurali vodstvo Denvera 102:94, par minuta kasnije će Jokić i Porter Jr. dodati po jednu za nedostižnih 117:103.

Lijepih 13:0 u četvrtoj četvrtini za prekid niza Lakersa od devet domaćih pobjeda, uključujući sedam uzastopnih od završetka regularne sezone. Jamal Murray je briljirao sa svojih 37 poena, Nikola Jokić dodao je 24 poena uz 8 skokova. Kentavious Caldwell-Pope postigao je 12 od svojih 17 poena u drugom poluvremenu protiv svoje bivše momčadi za Denver koji nikada nije bio ovako blizu NBA finala za 47 godina.

Nuggetsi su briljirali u pick and rollu kombinacijom predvođeni Murrayem i Jokićem koju je treneru Michaelu Maloneu predložio "trener Jokić".

"Ne mogu sada govoriti u ime momaka jer ne znam što im sve prolazi kroz glave, ali još uvijek (vjerujem)", rekao je LeBron James, koji je imao 23 poena, 12 asistencija i sedam skokova.

Anthony Davis je imao 28 poena i 18 skokova za Lakerse, koji nisu izgubili tri utakmice zaredom od početka veljače.

Kopirati
Drag cursor here to close