Žele učiniti sve da zadrže Kinga u svojim redovima

Lakersi spremaju senzaciju: Bronny i LeBron u istoj ekipi?

James je rekao kako želi posljednju sezonu odigrati sa svojim sinom u istoj ekipi, ali da se ne bi bunio i da budu na suprotnim stranama.
Sport / Košarka | 01. 05. 2024. u 18:35 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izgleda kako Los Angeles Lakersi žele učiniti sve da zadrže LeBrona Jamesa u svojim redovima i sljedeće sezone. Nakon ispadanja u prvom krugu doigravanja od Denvera, slavnu franšizu zabrinjava budućnost jednog od najboljih košarkaša svih vremena. Naime, 39-godišnji LeBron je nakon ispadanja iz doigravanja kazao kako još nije siguran za svoju budućnost te da će dobro razmisliti o svom sljedećem potezu.

To je izgleda zabrinulo vlasnicu Lakersa, Jeanie Buss, koja prema izvorima iz The Athletica, želi učiniti sve da popularni „King“ i sljedeće sezone nosi dres kluba iz Los Angelesa.

LeBron trenutno ima dvije opcije: aktivirati zadnju godinu ugovora s Lakersima koja bi mu donijela zaradu od 51,4 milijuna dolara ili pak postati slobodan igrač i potražiti novi klub. Opcija odlaska u mirovinu ne bi se još neko vrijeme trebala dovoditi u pitanje jer je sam James već davno izjavio kako će mu posljednja godina biti kada njegov najstariji sin, Bronny James dođe u ligu.

Lakersi žele draftati Bronnyja?

James je rekao kako želi posljednju sezonu odigrati sa svojim sinom u istoj ekipi, ali da se ne bi bunio i da budu na suprotnim stranama. No, izvori za The Athletic kazuju kako su Lakersi otvoreni da u lipnju izaberu Bronnyja i time zadrže LeBrona u svojoj ekipi.

Bronny se prije mjesec dana oglasio na društvenim mrežama i obavijestio javnost da se prijavio na NBA draft. Rođen je 6. listopada 2004. godine i igra na poziciji razigravača i beka, a također je zadržao mogućnost povratka na koledž nakon drafta i treninga koje će odraditi za zainteresirane ekipe, ako se ne uspije snaći u najboljoj svjetskoj ligi.

Njegovim dolaskom u ligu može se ispisati povijest. Nikada se još nije dogodilo da sin i otac skupa zaigraju u NBA, a sve se više govori o tome kako će upravo to biti posljednja sezona LeBrona Jamesa, koji će velikim slovima ostati upisan u povijest ove igre.

King je za šest godina u Lakersima prosječno postizao 27 poena po utakmici u regularnoj sezoni te nešto malo manje od 26 koševa u četiri godine doigravanja sa slavnom franšizom. Također im je pomogao doći do naslova 2020. godine, prvog nakon 2010. godine do kojeg ih je predvodio prerano preminuli Kobe Bryant.

Kopirati
Drag cursor here to close