Otac i sin će zaigrati skupa?

Bronny James se prijavio na NBA draft

Naime, nikada se još nije dogodilo da sin i otac zaigraju skupa u najatraktivnijoj svjetskoj košarkaškoj ligi. LeBron, koji je trenutno član LA Lakersa, ovog ljeta postaje slobodan igrač i može birati ekipu u kojoj želi nastaviti svoju karijeru.
Sport / Košarka | 06. 04. 2024. u 12:48 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sin LeBrona Jamesa, LeBron Raymone "Bronny" James Jr., poznatiji kao Bronny, oglasio se putem društvenih mreža da se prijavljuje na NBA draft ove godine. 19-godišnji Bronny trenutno nastupa za sveučilišni košarkaški tim USC Trojans. Najstariji sin iz obitelji James, preko svog Instagram profila zahvalio se USC-u na predivnih godinu dana suradnje.

"Imao sam godinu s usponima i padovima, ali sve je doprinijelo rastu mene kao čovjeka, studenta i sportaša. Hvala USC-u na nevjerojatnoj godini i kao i uvijek zahvalan sam svojoj obitelji, prijateljima, liječnicima, atletskim trenerima i obožavateljima na podršci.“

Na popularnom sveučilištu prosječno je postizao nešto manje od pet poena po utakmici, uz po dva skoka i asistencije. No, brojke mogu zavarati. Mnogi, koji pomno prate rast i razvoj LeBronovog sina, tvrde kako je izniman potencijal i da je blistava budućnost pred njim.

Tako postoji šansa da svjedočimo povijesti u NBA ligi. Naime, nikada se još nije dogodilo da sin i otac zaigraju skupa u najatraktivnijoj svjetskoj košarkaškoj ligi. LeBron, koji je trenutno član LA Lakersa, ovog ljeta postaje slobodan igrač i može birati ekipu u kojoj želi nastaviti svoju karijeru.

Hoće li tražiti da se nađe u istoj momčadi gdje bude i njegov sin, ostaje za vidjeti. Samim tim mogli bi očekivati i to da se LeBron nakon sljedeće sezone oprosti od košarke, ako se stvari razviju u smjeru u kojem trenutno putuju.

On je u intervjuu za The Athletic, u veljači 2022. godine rekao

"Posljednja sezona će mi biti kada Bronny dođe u ligu", uz to se nadovezao i kazao kako će igrati tamo gdje njegov sin bude nastupao.

Ipak, Bronny je zadržao mogućnost povratka na koledž nakon draft procesa i treninga koje će odraditi za zainteresirane ekipe. Time je ostavio otvorenu opciju povratka na Sveučilišnu košarku ako se ne uspije prilagoditi NBA zahtjevima.

Bronny je rođen 6. listopada 2004. godine i igra na poziciji razigravača i bek šutera, a 20 godina stariji otac budno čeka na njegov dolazak da skupa ispišu povijest, koju će teško netko ponoviti.

Kopirati
Drag cursor here to close