Prvo povijesno

Indiana i Lakersi u finalu Kupa

Haliburton je imao 27 poena i 15 asistencija, ali podatak koji svakako se mora izdvojiti - nije izgubio niti jednu loptu. Drugi put ove sezone.
Sport / Košarka | 08. 12. 2023. u 09:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U finalu NBA Kupa, prvog, povijesnog, igrat će Indiana Pacersi i LA Lakersi. Baš kao i u svakom Kup natjecanju, iznenađenja su moguća, pa je tako bilo u ovom, prvom u NBA ligi.

Indiana Pacersi igraju sjajno, a to su na svojoj koži osjetili Milwaukee Bucks. Nevjerojatno razigrani Pacersi, njihov brzi napad, nezaustavljivi Tyrese Haliburton i ostatak ekipe slavili su na kraju 128:119.

Haliburton je imao 27 poena i 15 asistencija, ali podatak koji svakako se mora izdvojiti - nije izgubio niti jednu loptu. Drugi put ove sezone. I nije bio sam. Njemu je pomogao na najbolji način Myles Turner (20 poena, 10 skokova). Obi Toppin je stao na 14 poena, Isaiah Jackson 11, Bruce Brown 10.

Gledajući samo ovaj Kup, Indiana je na prosjeku od 132,6 poena po susretu, u sezoni su na 128,3 poena, gledajući posljednjih 14 utakmica 131,7. Nevjerojatne brojke. Klupa Indiana je možda čak odradili presudni posao, što potvrđuje omjer postignutih poena (43:13).

"Mi stvarno imamo dobro klupu, ako ne i najbolju u NBA ligi. Imamo tu puno kvalitetnih igrača koji mogu biti prevaga na parketu.
Mnogi ih i ne znaju, ali još je rano, biće vremena da ih upoznate" poručio je Tyrese Haliburton.

Video: Pacers - Bucks 

U takvoj situaciji na parketu, Bucksima nije pomoglo 37 poena i 10 skokova Giannisa Antetokounmpa koji se stvarno trudio, vukao ekipu, ali nije išlo. Damian Lillard dodao je 24 poena, Khris Middleton 20, a Brook Lopez 18.

U drugom polufinalu LeBron James i Lakersi su razbili New Orleans Pelicanse 133:89. LeBron James zabio je 30 poena u manje od tri četvrtine. Nije ni bilo potrebe da ostaje na parketu do kraja s obzirom na kretanje rezultata

Video: Lakers - Pelicans 

Pelicansi nisu mogli zaustaviti Jamesa, Lakersi imali prednost u skoku 59-42, s tim da šut New Orleansa bio 35,8%. Austin Reaves je dodao 17 poena za Los Angeles, Anthony Davis 16 poena i 15 skokova, a Taurean Prince jedan poen manje. Trey Murphy III predvodio je Pelicanse s 14 poena. Zion Williamson je ubacio 13 poena, a Herbert Jones 10.

Kopirati
Drag cursor here to close