FIBA Europa

Kvalifikacije za EuroBasket u studenome sa ili bez gledatelja

Na video konferenciji održanoj u ponedjeljak Odbor FIBA Europe je donio odluku da će nova klupska sezona 2020./21. započeti krajem rujna i početkom listopada s gledateljima na tribinama ili bez njih.
Sport / Košarka | 16. 06. 2020. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni odbor FIBA Europe, europskog ogranka Međunarodne košarkaške federacije, odlučio je otkazati sva u ožujku prekinuta klupska natjecanja pod svojim okriljem pa će mjesto za pobjednice Eurolige i Eurokupa za košarkašice te osvajače Europa kupa za košarkaše u sezoni 2019./20. ostati upražnjena.

Na video konferenciji održanoj u ponedjeljak Odbor FIBA Europe je donio odluku da će nova klupska sezona 2020./21. započeti krajem rujna i početkom listopada s gledateljima na tribinama ili bez njih, ovisno o epidemiološkim preporukama lokalnih vlasti. U slučaju novog vala pandemije izazvane širenjem koronavirusa i nemogućnosti početka natjecanja u predviđenom terminu, on će biti odgođen za siječanj 2021., uz promjenu sustava natjecanja.

Čelnici europskog ogranka FIBA-e donijeli su odluke i o reprezentativnim natjecanjima, odnosno nastavku kvalifikacija za EuroBasket 2022. za košarkaše i EuroBasket 2021. za košarkašice.

I za reprezentativne nastupe u studenome ove godine vrijedit će odredba o odigravanju utakmica sa ili bez nazočnosti gledatelja na tribinama, ovisno o lokalnoj regulativi. Kod košarkašica, u slučaju da u studenome neće biti moguće poštovati predviđeni kalendar natjecanja, dvoboji će biti odgođeni za veljaču 2021., kad bi, umjesto dvije, bile odigrane četiri utakmice u produženom rasponu od dva tjedna.

Kod košarkaša bi u slučaju odgode dvoboja predviđenih za studeni 2020. isti bili prebačeni u veljaču 2021., a završetak kvalifikacija bi onda bio odigran za srpanj sljedeće godine i bio bi smješten između kraja kvalifikacijskih turnira za OI u Tokiju i početka olimpijskog turnira, prenosi Hina.

 

Kopirati
Drag cursor here to close