Igra li se?

NBA: Udruga igrača podržala plan za nastavak sezone

U raspravi su sudjelovali predstavnici gotovo svih 30 NBA momčadi, koji su jednoglasno podržali plan za nastavak sezone.
Sport / Košarka | 06. 06. 2020. u 15:18 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga NBA igrača odobrila je u petak plan za nastavak sezone koji je dan prije predstavio povjerenik lige Adam Silver, a koji uključuje 22 momčadi i igranje svih utakmica na jednom mjestu, u kompleksu "Wide World of Sports" u Orlandu.

"Ostaju još razni detalji o kojima trebamo pregovarati, a prihvaćanje scenarija i dalje traži da se sve strane usuglase oko svih pitanja relevantnih za nastavak natjecanja", stoji u priopćenju sindikata NBA igrača.

U raspravi su sudjelovali predstavnici gotovo svih 30 NBA momčadi, koji su jednoglasno podržali plan za nastavak sezone.

Plan koji je predstavilo vodstvo NBA lige uključuje 22 momčadi, 13 iz Zapadne konferencije i devet iz Istočne konferencije, koje bi prvo odigrale osam utakmica osnovnog dijela sezone. Nakon toga bi po osam najboljih momčadi iz jedne i druge konferencije izborile nastup u doigravanju koje bi bilo odigrano u uobičajenom formatu, u svakom krugu na četiri pobjede. Ostavljena je mogućnost da će se za posljednje mjesto koje vodi u doigravanje igrati turnir, ako razlike među momčadima budu minimalne, odnosno ako će klubovi biti izjednačeni po broju pobjeda.

Sve će momčadi biti smještene na jednom mjestu, ali ne unutar zabavnog parka, na kojem će biti oko 1600 osoba, a postojat će i mogućnost da se igračima nakon prvog kruga doigravanja pridruže članovi obitelji. Očekuje se da će svi igrači biti testirani na koronavirus jednom dnevno.

Vodstvo lige još mora finalizirati ugovor s tvrtkom Walt Disney o odigravanju utakmica u kompleksu "Wide World of Sports".

Kopirati
Drag cursor here to close