Mostarke najbolje

Košarkašice Zrinjskog pobijedile na Final Fouru

U finalnom susretu za titulu prvaka mostarske košarkašice su uvjerljivom pobjedom 71:41 i dominacijom od prve minute opravdale ulogu favorita ove sezone.
Sport / Košarka | 03. 04. 2022. u 19:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu je u Zenici održan završni turnir A1 lige KS BiH. U Final Four lige su se plasirale ekipe KK Jumper, Spars Brčko, OKK Vitez i ŽKK Zrinjski 2010 koja je u regularnom dijelu prvenstva zauzela prvo mjesto na tablici.

Domaćinstvo i organizacija turnira dodijeljena je ekipi KK Jumper.

Raspored utakmica završnog turnira je bio sljedeći:

1/2 ŽKK Zrinjski 2010-OKK Vitez
1/2 KK Jumper-Spars Brčko
Utakmica za 3. mjesto
Finale

U prvom polufinalnom susretu protiv ekipe OKK Vitez košarkašice Zrinjskog 2010 ostvarile su pobjedu rezultatom 69:34.

U drugom polufinalnom snage su odmjerile ekipe KK Jumper i Spars Brčko gdje je u produžecima pobjedu ostvarila ekipa Spars Brčko rezultatom 57:55. U borbi za treće mjesto pobjedu je odnijela ekipa KK Jumper rezultatom 58:48.

U finalnom susretu za titulu prvaka mostarske košarkašice su uvjerljivom pobjedom 71:41 i dominacijom od prve minute opravdale ulogu favorita ove sezone. Ovom titulom košarkašice Zrinjskog 2010 ostvarile su po drugi put ove sezone pravo na nastup u najvišem rangu ženske košarke - Premier ligi.

Konačno poredak završnog turnira:

1. ŽKK Zrinjski 2010
2. Spars Brčko
3. KK Jumper
4. OKK Vitez

Sastav ekipe ŽKK Zrinjski 2010 za ovu uspješnu 2021/2022 sezonu:

Karla Lasić, Katarina Pavlović, Lucija Begić, Danijela Drinovac, Leonarda Bošnjak, Monika Jurič, Lorena Raspudić, Ivana Đolo, Sara Herceg, Petra Leko, Hana Hadžihusejnović, Vesela Lončar, Inja Džidić, Nera Zelenika, Ana Leko, Mihaela Bernadić, Mihaela Ereš, Katarina Mihalj, Katja Bakalar i Jelena Čutura

Trenerica: Nikolina Pandža

Kopirati
Drag cursor here to close