Final Four Kupa u Mostaru

Pandža: Organizacija turnira nagrada za naš trud

"Nama je posebna čast što smo dobili mogućnost organizacije jednog ovakvog turnira, po prvi put u povijesti kada se priča i govori o ženskoj košarci u Mostaru. Prilika da nešto naučimo ali i da se pokažemo kao dobri domaćini" kaže Nikolina Pandža.
Sport / Košarka | 03. 03. 2022. u 10:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama KS BiH održano ždrijebanje parova završnog turnira košarkaškog Kupa Bosne i Hercegovine za žene koji će se po prvi put barem kada je u pitanju ženska košarka igrati u Mostaru.

Završni Final Four Kupa na rasporedu je narednog vikenda u Mostaru, a mostarska momčad Zrinjskog 2010 će se tako naći u društvu klubova kao što su Play off iz Sarajeva, ŽKK Lavovi iz Brčkog, odnosno branitelja naslova pobjednika Kupa ŽKK Orlovi iz Banja Luke.

Voljom ždrijeba je odlučeno kako će u polufinalu igrati ŽKK Orlovi (Banja Luka) - KK Lavovi (Brčko), odnosno ŽKK Zrinjski 2010 (Mostar) - ŽKK Play Off (Sarajevo). Organizacija jednog ovakvog turnira svakako je još jedan korak naprijed u ostvarivanju cilja ŽKK Zrinjski 2010, a to je povratak u društvo najboljih nakon duže vremena. Trenutačno je mostarski sastav član A1 lige, ali je najboljem putu da se naredne sezone nađe u elitnom razredu ženske bosanskohercegovačke košarke.

"Nama je posebna čast što smo dobili mogućnost organizacije jednog ovakvog turnira, po prvi put u povijesti kada se priča i govori o ženskoj košarci u Mostaru. Prilika da nešto naučimo ali i da se pokažemo kao dobri domaćini u želji da vratimo žensku košarku na mjesto koje je pripada u ovom gradu. Mislim da će nam upravo organizacija jednog ovakvog turnira pokazati da li smo na pravom putu dok je sa druge strane i jedna vrsta nagrade za sve ono što smo kao klub uradili u posljednje vrijeme" kaže alfa i omega kluba, mogli bi smo napisati i pokretač kompletne priče oko i unutar ŽKK Zrinjski 2010, Nikolina Pandža.

Momčad Play Offa iz Sarajeva je protivnik Zrinjskog u polufinalu. Godina jedan od ponajboljih klubova na ovim prostorima, sastav koji ima iza sebe nastupe u regionalnim liga. Svakako izazov za jednu mladu momčad iz Mostara koja je u ovom društvu jedina u nižem rangu takmičenja, A1 ligi.

"Igramo protiv jednog izuzetnog protivnika, momčadi koja u svojim redovima reprezentativke BiH, koja je jedna od ponajboljih na ovim prostorima, ali bez obzira na to, mi ćemo dati sve od sebe, pokušat ćemo se probiti u finale" dodaje Nikolina koja je izuzetno zadoljna ostvarenim rezultatima u A1 ligi domaćeg prevenstva.

" Zadovoljni smo ostvarenim, jer treba uzet uzeti u obzir da smo malo podmladili momčad, da su neke naše košarkašice iz mlađih kategorija dobile prilike da malo osjete parket, da pokažu koliko mogu i znaju. Zato će nam ovaj turnir gledajući i organizacijski i igrački itekako dobro doći u tom nekom sticanju iskustva, jer naši planovi i želje su da se što prije nađemo u društvu najboljih bh klubova. To je taj cilj koji smo postavili ispred sebe " zaključila je Nikolina Pandža.

Raspored Final Foura turnira Kupa BiH za žene:

Subota 05.03.2022.
17:15: ŽKK Orlovi (Banja Luka) - KK Lavovi (Brčko)
20:00: ŽKK Zrinjski 2010 (Mostar) - ŽKK Play Off (Sarajevo)

Nedelja 06.03.2022
20:00: Finale (direktan tv prijenos u programu BHRT-a)

Kopirati
Drag cursor here to close