Zbog sigurnosti

FIBA odbila zahtjev bh. košarkaša, ali ''zmajevi'' ne putuju u Litvu

''Cijeli dan smo procjenjivali situaciju i donijeli zaključak kako ovo nije trenutak kada naša reprezentacija treba putovati u rizično područje. To je stav Košarkaškog saveza BiH, stručnog stožera i igrača'', poručeno je.
Sport / Košarka | 26. 02. 2022. u 08:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Košarkaški savez BiH

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) dostavila je negativan odgovor na zahtjev Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine da se odgodi utakmica između reprezentacija Litve i BiH, zakazana za nedjelju (27. veljače).

To ipak ne znači da će bh. nacionalni tim putovati u Vilnius na meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, priopćeno je iz KSBiH.

''Cijeli dan smo procjenjivali situaciju i donijeli zaključak kako ovo nije trenutak kada naša reprezentacija treba putovati u rizično područje. To je stav Košarkaškog saveza BiH, stručnog stožera i igrača.

Diplomatskim kanalima dobili smo informaciju o proglašenju izvanrednog stanja u Litvi, dakle države koja graniči s Rusijom i Bjelorusijom, a koje su uključene u sukob u Ukrajini.

Stoga nas ntiko ne može uvjeriti da nismo donijeli ispravnu odluku. Za sada ne znamo kakve posljedice ćemo snositi od strane FIBA, ali u ovom trenutku nam je puno važnija sigurnost naših reprezentativaca i stručnog stožera'',  kazao je glavni tajnik KSBiH Amer Čolan.

Kopirati
Drag cursor here to close