Košarka legenda

Kobe Bryant dobio hommage u Širokom Brijegu

Skupina zaljubljenika u košarku i u 'basket' napravila je na igralištu pored jedne osnovne škole "Kobe Arenu" na kojoj će zaljubljenici u taj sport moći igrati košarku.
Sport / Košarka | 19. 05. 2020. u 20:07 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarka legenda Kobe Bryant, koji je poginuo u zrakoplovnoj nesreći u siječnju ove godine, dobio je svojevrsni hommage u Širokom Brijegu.

Skupina zaljubljenika u košarku i u 'basket' napravila je na igralištu pored jedne osnovne škole "Kobe Arenu" na kojoj će zaljubljenici u taj sport moći igrati košarku.

Jedan od aktera ove akcije je Robert Hrkać, koji, kako ističe, cijeli život voli i prati sport.

- Sport obožavam, a ovdje je godinama stajao improvizirani koš saliven u jednu željeznu bačvu i mi smo se odlučili pokrenuti malu akciju i napraviti pravi koš. Zatražili smo i dobili dopuštenje od ravnatelja škole koji nam je i pomogao u realizaciji projekta - kazao je Feni Hrkać dodavši da planiraju nastaviti i s nekim drugim radovima na igralištu.

Izbor imena ovog basket igrališta, kaže Hrkać, ne čudi.

- Kobe je jedna od najvećih sportskih legendi... Cijeli sportski, a i svijet općenito je rastužila vijest o njegovoj smrti. Ovo je mali način da mu kažemo hvala za sve ono što je dao sportu i kao vrhunski sportaš, ali i kao uzor mnogim dječacima - ističe Hrkać.

Dodaje i da je Široki Brijeg oduvijek bio košarkaški grad i podsjeća na neke od uspjeha HKK Široki, ali, kako navodi, broj ovakvih koševa u gradu je deficitran.

- Ovaj dio grada nema puno koševa, a ljudi vole igrati i košarku i basket. Ovaj koš poslužit će mnogim dječacima koji vole basket, a i okruženje za igru će im biti sigurnije - rekao je Hrkać dodavši kako se nada da će na njemu ekipe igrati danonoćno.

Basket igralište koje će sada biti spomen na legendarnog Bryanta nalazi se u dvorištu osnovne škole u naselju Oklaji u Širokom Brijegu, u tom gradu poznate i kao "mala škola".

Bryant je poginuo 26. siječnja 2020. u zrakoplovnoj nesreći, a stradala je i njegova 13-godišnja kćerka i ostatak posade. Punih 20 godina je nosio dres LA Lakersa, ekipe s kojom je pet puta bio NBA prvak.

Postigao je ukupno 33.643 poena, uhvatio je 7.047 skokova i podijelio 6.306 asistencija. S reprezentacijom SAD-a osvojio je Olimpijske igre 2008. i 2012. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close