Tragično stradali

Poznati službeni obdukcijski nalazi za Kobea Bryanta i njegove suputnike

Prema u petak objavljenom obdukcijskom izvješću, svih devet stradalnika u nesreći pretrpjelo je teške ozljede unutarnjih organa, a umrli su odmah nakon udara helikoptera u padinu iznad Kalabase.
Sport / Košarka | 16. 05. 2020. u 11:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AP Photo / dpa / Kobe i Gianna smrtno su stradali u helikopterskoj nesreći 26.siječnja

Skoro četiri mjeseca nakon smrti legendarnog Kobea Bryanta, objavljene su nove informacije o padu helikoptera u kojem je devet ljudi izgubilo život.

U tijelu pilota helikoptera nisu pronađeni tragovi droge ili alkohola.

To je pokazalo izvješće o obdukciji objavljeno u petak, izvijestila ie francuska novinska agencija AFP.

Pedesetogodišnja Ara Zobayan upravljala je helikopterom u kojem je u nesreći u Kaliforniji poginulo osam osoba, uključujući bivšu zvijezdu Los Angeles Lakersa Kobeja Bryanta i njegovu 13-godišnju kćer Giannu.

Istraga o nesreći otkrila je da je helikopter 26. siječnja u trenutku udara letio brzinom od 296 km / h, prije nego što je naglo izgubio visinu u gustoj magli i udario u brdovito područje zapadno od Los Angelesa.

Foto: CNN / Žrtve helikopterske nesreće

Prema u petak objavljenom obdukcijskom izvješću, svih devet stradalnika u nesreći pretrpjelo je teške ozljede unutarnjih organa, a umrli su odmah nakon udara helikoptera u padinu iznad Kalabase.

Za svaku žrtvu mučno obducijsko izvješće detaljno navodi pogubne učinke sudara, poput slomljenih kostiju ili otrgunutih dijelova tijela. Osim toga, u spaljenim ostacima odjeće osjećao se miris benzina.

Konkretno za Bryanta, riječ je o katastrofalnim ozljedama mozga bivše NBA zvijezde i 30 posto opeklina na tijelu.

U krvi 41-godišnjeg Bryanta pronađeni su tragovi ritalina, koji se koristi za liječenje narkolepsije, a nitko od onih koji su stradali u nesreći nije imao tragova droge ili alkohola u tijelima.

Bryant je osvojio pet naslova NBA prvaka s Los Angeles Lakersima i izabran je 18 puta u all-star tim.

U 2008. godini izabran je za najkorisnijeg igrača lige te je dva puta bio MVP finala (2009. i 2010.).

Kopirati
Drag cursor here to close