Sveučilištu koje je pohađao

Kevin Durant donirao tri milijuna dolara

Nakon samo jedne sezone provedene na sveučilištu odlučio se prijaviti na NBA draft 2007. godine, a kao drugi ''pick'' izabrao ga je Seattle SuperSonics
Sport / Košarka | 05. 01. 2018. u 13:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zvijezda NBA lige i Golden State Warriorsa Kevin Durant (29) donirao je tri milijuna dolara sveučilištu Teksas koje je pohađao prije prelaska u NBA ligu.

Durant je za Teksas igrao samo jednu sezonu u kojoj je proglašen sveučilišnim košarkašem godine. Durant je imao prosjek od 25.8 koševa, 11.1 skokova i 1.3 asistencije po utakmici.

Nakon samo jedne sezone provedene na sveučilištu odlučio se prijaviti na NBA draft 2007. godine, a kao drugi ''pick'' izabrao ga je Seattle SuperSonics. Vlasnik kluba Clay Bennett je Sonicse 2008. preselio u Oklahoma City, a Durant se u klubu zadržao do srpnja 2016. kada je preselio u redove Warriorsa.

''Godina provedena na sveučilištu Teksas je bila temelj onoga što sam danas kao osoba i kao igrač. UT će zauvijek biti dio moje obitelji'', kazao je Durant dodavši: ''Želio sam nešto vratiti sveučilištu i pomoći kako bi i budući sportaši imali sve mogućnosti koje su im potrebne za uspjeh''.

U znak zahvale vodstvo sveučilišta je jedan objekt u kampusu nazvalo po Durantu.

Kopirati
Drag cursor here to close