Tres puntos 17 puta

Meksikanci ošamarili Amerikance

"Ovo je vrlo razočaravajuće. Radili smo dobro, momci su se trudili na treninzima. Svaki poraz boli, posebno ovaj jer ovo je reprezentacija. Ipak igranje za svoju zemlju to je nešto posebno", riječi su trenera SAD, Jima Boylena
Sport / Košarka | 01. 12. 2021. u 09:00 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednjih godina je postalo jasno. Samo ako su u najboljoj mogućoj postavi, Amerikanci su nedodirljivi. Sve ostalo je pod upitnikom, bez obzira o kakvom se takmičenju radi. Posebno, ako nešto kombiniraju oko sastava. Sada su to kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, koje nisu baš najbolje otvorili.

Na turniru u Meksiku se igrao prvi "prozor" u kojem su Amerikanci uz strašne probleme dobili Cubu 95:90, nakon čega su izgubili od Meksika 88:97. Pazite, Meksikanci su Amerikanci ubacili skoro 100 poena. I to nije sve. Amerikanci su treću četvrtinu izgubili 19 razlike!

U cijeloj utakmici Meksikanci su izgubili samo pet lopti, te su pogodili 17 trica. Orlando Mendez sam sedam. Upravo je ovaj košarkaš momčadi Plateros de Fresnillo iz domaće meksičke lige uništio Amerikance s 27 poena.

Video: Mexico - SAD Highlights

"Ovo je vrlo razočaravajuće. Radili smo dobro, momci su se trudili na treninzima. Svaki poraz boli, posebno ovaj jer ovo je reprezentacija. Ipak igranje za svoju zemlju to je nešto posebno. Igrali smo u Meksiku, pred njihovom publikom, naravno da smo željeli pobijediti i htjeli smo igrati bolje", rekao je nakon utakmice američki izbornik Jim Boylen koji je najveći dio karijeri proveo prvo kao pomoćni trener Michigan Statea, kasnije Houston Rocketsa. Kasnije je promijenio nekoliko NBA klubova, posljednji su bili Chicago Bullsi gdje je radio kao prvi trener.

Boylen je Bullse preuzeo u prosincu 2018. i postao jednim od najneuspješnijih trenera u povijesti momčadi sa samo 31,7 posto pobjeda. U ovim kvalifikacija barem za sada Boylen koristi usluge igrača koji stižu uglavnom iz razvojne G lige. Amerikancima ostaje utjeha da moraju završiti među tri u svojoj skupini za prolaz dalje, ali opet neće im biti lako, jer je tu i uvijek neugodni Portoriko, uz naravno Kubu i Meksiko.

Kopirati
Drag cursor here to close