Prije šest godina odigrali prvu utakmicu

Južni Sudan ide na Olimpijske igre

Južni Sudan je neovisna zemlja od 2011. godine. Od trenutka kada su se odlučili ocijepiti, ovu zemlju razaraju građanski ratovi. Ekonomija je nepostojeća, kriminal široko zastupljen, bande haraju gradovima.
Sport / Košarka | 02. 09. 2023. u 13:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Morali su pričekati za konačno slavlje. Pobjedu Novog Zelanda nad Egiptom. Reuben Te Rangi je pogodio dva bacanja, u preostalih 17 sekundi Egipat nije došao do poena. To je značilo samo jedno. Južni Sudan ide na Olimpijske igre Pariz!

Najveća priča ovog Mundobasketa bez obzira na što se bude dešavalo do kraja. Da je bilo malo više sreće i koncentracije, Južni Sudan bi igrao u drugom krugu umjesto Portorika kojeg su morali jednostavno dobiti. Nisu, ali nisu razočarani.

"Osjetili smo to. Imali smo priliku koju nam je pobjegla iz ruku. Nastavili smo da se borimo. Pojavila se nova prilika i mi smo je iskoristili", rekao je nakon utakmice protiv Angole Carlik Jones. Južni Sudan je razbio Angolu 101:78, Jones je odigrao vrhunsku utakmicu, uz 26 poena je imao 7 skokova i 15 asistencija, čime je oborio rekord Tonija Kukoča koji je protiv Kine imao 15 asistencija 1994 godine.

Video: Južni Sudan - Angola 

"Čovječe, bilo je nevjerojatno. Mislim, sve je to novo iskustvo za sve. Općenito je nova zemlja i novi tim. Pa svi to jednostavno pokušavamo prihvatiti", naglasio je Marial Shayok koji je dodao 18 poena u današnjem duelu. Nuni Omot je bio također odličan sa 17 poena, Gabriel je ubacio dva manje.

Južni Sudan je neovisna zemlja od 2011. godine. Od trenutka kada su se odlučili ocijepiti, ovu zemlju razaraju građanski ratovi. Ekonomija je nepostojeća, kriminal široko zastupljen, bande haraju gradovima. I još jedan podatak vrijedi izdvojiti. Reprezentacija Južnog Sudana je svoju prvu utakmicu u povijesti odigrala prije šest godina!

Kopirati
Drag cursor here to close