HR

Jusuf Nurkić zatražio hrvatsku putovnicu

Sport / Košarka | 30. 08. 2022. u 21:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće Hrvatskog olimpijskom odbora na temelju molbe Košarkaškog saveza Hrvatske dalo je pozitivno mišljenje i podršku za prijem u hrvatsko državljanstvo košarkaša Jusufa Nurkića.

Nurkić je, piše na stranici Hrvatskog olimpijskog odbora, prije odlaska u NBA ligu ostvario traga u hrvatskoj košarci, igrajući za Cedevitu i Zadar, prenosi Faktor.

To što će ovaj igrač Portland Trail Blazersa, na kraju ovog procesa, dobiti hrvatsku putovnicu niti najmanje ne bi trebalo zabrinuti navijače reprezentacije Bosne i Hercegovine.

“Niti on ima želju za promjenom sportskog državljanstva niti Hrvatska planira oteti ovog sjajnog centra nego je ovdje riječ o izlasku u susret sportisti koji je humanitarno reagirao nakon potresa u Zagrebu i na Banovini, a i sada je financijski angažiran oko izgradnje igrališta u Zadru koje bi trebalo nositi ime Krešimira Ćosića. Zapravo, Nurkićeva ideja je da u svakom od gradova u kojima je košarku igrao financira izgradnju igrališta (Tuzla, Laško, Zagreb, Zadar) no po pitanju sporta pomalo inertne zagrebačke vlasti, navodno, na tu ideju zasad nisu reagirale”, piše Večernji list.

Mediji su ranije pisali da je vlasnik putovnice Hrvatske postao i Edin Džeko.

Od putovnice članice Europske unije sportaši imaju poslovne koristi, a mogu i jednostavnije putovati po svijetu.

Kopirati
Drag cursor here to close