To je mogao sam on

Jordanovih deset piva i 44 poena

"Slušaj me dobro, kladiću se s tobom da ću ubaciti preko 40 poena i da će Bullsi slaviti minimum 20 razlike" ponudio je Jordan svoje "uvjete" Roenicku.
Sport / Košarka | 21. 08. 2022. u 10:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jeremy Roenick je svoje najbolje hokejaške godine dao Chicago Blackhawksi. Oni su ga izabrali na draftu, nakon čega tamo ostao osam sezona. Naravno u to vrijeme to bile one godine vladavine jedne druge momčadi iz istog grada, Chicago Bullsa.

Roenick i Michael Jordan su bili veliki prijatelji, često su zajedno boravili na golf terenima. Igrali, naravno i kladili se. Nekadašnji hokejaš se prisjetio kako je otprilike znalo izgledati sa Michaelom.

"Michael me pozvao da idemo igrati u Sunset Ridge Country Club, iako je tu večer imao utakmicu za svoje Bullse protiv Clevelanda. Odigrali smo jednu partiju mislim na 18 rupa i ja sam planirao krenuti, međutim Michael me zaustavio " Idemo odigrati još jednu". Opet sam bio bolji, uzeo sam mu nešto novca, a on je sa golf terena krenuo prema dvorani. Na putu sam mu dobacio: "Ovaj novac koji sam dobio na golfu stavljam na Cavse. Zovem svog kladioničara". Nisam vjerovao što Michael može napraviti. Jer cijeli dan smo igrali golfa, pili pivo, mislim da ih je Jordan sredio jedno desetak ako ne i više", ispričao je Roenick.

I to je bio dodatni izazov za Jordana. Nešto što je on jednostavno obožavao. Prilika da se opet klade. Jer Michael je bio veliki kockar. Nije bilo bitno s kim, protiv koga, koji je sport u pitanju.

"Slušaj me dobro, kladiću se s tobom da ću ubaciti preko 40 poena i da će Bulsi slaviti minimum 20 razlike" ponudio je Jordan svoje "uvjete" Roenicku. Ovaj je prihvatio.

Ne znamo koliko je novca bilo u pitanju, vrlo vjerojatno nekoliko tisuća. I kako se na kraju priča završila. Iako nije točno rekao o kojoj se utakmici radi, američki novinari vjeruju da je riječ o susretu igranom 18. ožujka. Michael izašao na parket, ostao je 37 minuta i za to vrijeme je ubacio 44 poena, uz šut iz igre o 65%. Bullsi su slavili 126:102, iako je Roenick ustvari rekao kako je Jordan postigao 52 poena.

Međutim, to se dogodilo puno ranije, 1987. godine. Cavsi su nekako bili uobičajna mušterija Jordanu. Jednom im je ubacio 69, poena 1990.godine, tri godine poslije pet manje. Ukupno je u karijeri Jordan 38 puta ubacio pedeset ili više poena.

Kopirati
Drag cursor here to close