Čudno isključenje Jokića protiv Bullsa

Jokić: Volim svoj novac pa neću reći više ništa

"Neki momci mogu reći što god žele, a mislim da ponekad ono što ja kažem nije ni za tehničku grešku. Prešao sam granicu i razumijem to, ali ponekad se s tom rečenicom ne prelazi granica," pričao je nakon utakmice Jokić.
Sport / Košarka | 13. 12. 2023. u 09:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nepisano pravo u NBA ligi je tehnička, još jedna pa isključenje. Međutim, u slučaju Nikole Jokića jedna je bila dovoljna za isključenje. Koje se dogodilo pred kraj druge četvrtine, nakon duela s imenjakom Vučevićem.

Jokić je tražio prekršaj, nešto je dobacio sucu Lindseyu nakon čega je nastavljena akcija, pa je sviran prekršaj pod košem Denvera. Tek tada su suci prvo dosudili tehničku pogrešku, nakon čega je Jokić na iznenađenje većine isključen. Drugi put nakon 21. studenog i utakmice protiv Detroita. Tada je dobio dvije tehničke greške, također zbog prigovora na suđenje u završnici prvog dijela. U Chicagu se igrala završnica prvog dijela kada je Jokić morao u svlačionicu.

Video: Trenutak kada je isključen Nikola Jokić 

"Ovo je grozno. Dajte mu tehničku, ali da ga izbacite? Ljudi nisu došli gledati suce, došli su gledati košarkaše. Dajte mu tehničku, ali on je dvostruki MVP, zaslužio je pravo da komunicira sa sucima", komentirao je cijelu situaciju nekadašnji košarkaš i aktualni televizijski komentator Stacey King.

Suci su nakon utakmice u svom izvještaju pojasnile kako je Jokić ustvari isključen odmah.

"Jezik kojim se je služio je zaslužio promptno isključenje", stoji u sudačkom izvješću.

"Dogodilo se što se dogodilo. Samo sam sretan što se ova utakmica nije igrala u Srbiji jer bi bilo zanimljivo vidjeti kako bi završila. Neki momci mogu reći što god žele, a mislim da ponekad ono što ja kažem nije ni za tehničku grešku. Prešao sam granicu i razumijem to, ali ponekad se s tom rečenicom ne prelazi granica. Volim svoj novac pa neću reći više ništa", aludirao je na to da bi ga NBA liga mogla kazniti.

Video: Jokić u svlačionici 

Ove sezone je Jokić isključen dva puta u 24 utakmice, prethodno je toliko puta bio isključen na 288 utakmica u razmaku od 2019. do 2023. godine. U oba slučaja ove sezone Denver je slavio na kraju. Sada su bili bolji od Chicago Bullsa 106:114.

"Pobijedili smo u obje utakmice. Možda je recept za nas da me isključe," našalio se Jokić.

Kopirati
Drag cursor here to close