Tragičan kraj

Jalen Hill nekadašnji košarkaš nestao, pronađen mrtav

Hillova porodica je na Instagramu objavila da je saznala za njegovu smrt nedavno nakon što je Hill nestao nakon što je otišao prema Kostariki, ali nije otkrila više detalja.
Sport / Košarka | 22. 09. 2022. u 01:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši košarkaš UCLA Jalen Hill preminuo je u 22. godini, potvrdila je škola, jedna od najpoznatijih u Americi kada je u pitanju košarkaški program.

Hill je bio jedan od najboljih igrača u vrijeme dok je nosio dres Bruinsa za koje je tijekom tri i pol godine odigrao 77 utakmica, od čega je na 40 bio starter, ali je u siječnju 2021. godine donio odluku da se povuče. Imao je problema sa zdravljem, borio s depresijom.

Hill je bio jedan od trojice igrača UCLA, zajedno sa LiAngelom Ballom i Codyjem Rileyem, koji je uhapšen u Kini zbog krađe u trgovini 2017. godine. Suspendiran je za sezonu 2017-18, ali se vratio u program sljedeće sezone i nastupio u 77 utakmica tijekom karijere u Bruinsima, u prosjeku je postizao 6,5 poena i 6,4 skoka.

"Nije bilo jednostavno donijeti tu odluku, ali kad sam shvatio što moram da uradim, nije bilo ni teško. Shvatio sam da će mi to pomoći", rekao je on u intervjuu datom portalu "Times" nakon što je odlučio da se povuče.

Trener UCLA Mick Cronin rekao je u izjavi da je uzdrman ali i da je Jalen "bio srdačan mladić sa sjajnim osmijehom koji nas je napustio prerano".

Hillova porodica je na Instagramu objavila da je saznala za njegovu smrt nedavno nakon što je Hill nestao nakon što je otišao prema Kostariki, ali nije otkrila više detalja.

"Znamo da je Jalen igrao ulogu u životima tolikog broja ljudi", napisala je njegova porodica u objavi na Instagramu. "Također priznajemo ulogu koju su mnogi od vas odigrali u njegovom životu. Dok pokušavamo prebroditi ovo teško vrijeme u našim životima, molimo vas da nam date vremena za tugovanje."

Josh Giles, Hillov trener u srednjoj školi Centennial u Coroni u Kaliforniji je bio posebno vezana za Jalena:
Sjajan košarkaš, volio sam ga i cijenio kao osobu. Toliko sam šokiran da trenutno nemam ni emociju", rekao je Giles.

Kopirati
Drag cursor here to close