NBA

Igrači i vlasnici klubova i dalje bez dogovora

Sport / Košarka | 10. 10. 2011. u 09:17 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlasnici klubova u NBA ligi i sindikat igrača jučer su se ponovo sastali u New Yorku i pokušali postići međusobni dogovor. Međutim, obje strane su se držale svojih argumenata i petosatni sastanak nije urodio plodom.

Pregovori će se najvjerojatnije nastaviti i danas, ali ne treba očekivati velike promjene u stavovima. "Ne mogu reći da smo bliže dogovoru, ali smo odlučili da se sastanemo i sutra i ponovno pokušamo pronaći rješenje", kazao je nakon jučerašnjih pregovora predsjednik udruženja igrača Derek Fisher iz ekipe Los Angeles Lakers.

U NBA ligi i dalje su prekinute sve aktivnosti, obje strane su različitog viđenja kada je u pitanju strukture plaća. Vlasnici ekipa se zauzimaju za smanjenje plaća jer je prošle godine 22 od 30 ekipa uknjižilo gubitke u visini od 300 milijuna dolara.

Drugi spor predstavlja podjela dobitka. Igrači su po starom ugovoru dobijali 57 posto dobitka, a ponuđeno im je smanjenje na 54,3 posto što oni nisu prihvatili.

Sindikat igrača je nedavno prihvatio smanjenje na 54 posto, međutim vlasnici sada žele još osjetnije smanjenje. Zbog 'lockouta' brojne NBA zvijezde već su pronašle nove klubove u Europi i Aziji.

Kopirati
Drag cursor here to close