Hrvatska u problemima

I Vranković nakon Finske digao sidro

“Nakon sinoćnje, posljednje utakmice Hrvatske na ovogodišnjem Europskom prvenstvu, odlučio sam dati ostavku na mjesto predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza, čime na sebe preuzimam odgovornost ispred HKS-a", napisao je Vranković.
Sport / Košarka | 12. 09. 2022. u 16:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poraz od Finske u osmine finala Eurobasketa, poprilično je uzdrmao redove reprezentacije Hrvatske. Damir Mulaomerović je najavio napuštanje klupe, a sidro je podigao i dosadašnji predsjednik saveza Stojko Vranković. Vranković je prije tri godine na izbornoj sjednici
Sabora Hrvatskog košarkaškog saveza, ponovo izabran za prvog čovjeka. Ostao je na kormilu saveza i nakon neuspjeha selekcije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Danas se nakon trećeg poraza od Finske u kratkom razdoblju oglasio saopćenjem:

“Nakon sinoćnje, posljednje utakmice Hrvatske na ovogodišnjem Europskom prvenstvu, odlučio sam dati ostavku na mjesto predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza, čime na sebe preuzimam odgovornost ispred HKS-a. Žao mi je zbog navijača koji pružaju bezrezervnu podršku reprezentaciji, no u ovom trenutku ne nalazim rješenje koje bi unaprijedilo nastalu situaciju.

Konačno, želim zahvaliti svim igračima na odazivu u reprezentaciju i trudu koji su uložili, jednako kao i stručnom stožeru i medicinskom timu, a zahvaljujem i svim djelatnicima HKS-a koji su mi pružali potporu u posljednjih šest godina”, poručio je.

Dodajmo da je svoj odlazak najavio i izbornik Damir Mulaomerović, ali i neki igrači…

Kopirati
Drag cursor here to close