31 poen

Hrvatski košarkaš se oglasio o povijesnoj utakmici Real Madrida

Ponosan sam na svoje suigrače jer je ovo povijest - rekao je Hezonja
Sport / Košarka | 06. 01. 2024. u 16:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Reuters / Hrvatski košarkaš se oglasio o povijesnoj utakmici Real Madrida

Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja, koji je postigao 31 koš u pobjedi Real Madrida nad Anadolu Efesom od 130-126, rekao je da je ponosan što je sudjelovao u “toj povijesnoj utakmici”.

Europski prvak Real Madrid je u petak navečer pobijedio pred svojim navijačima, ali tek u četvrtom produžetku. Bila je to najduža utakmica u povijesti Eurolige te prva u kojoj je jedna momčad postigla 130 koševa.

“Naša momčad je ‘ludilo'”, izjavio je 28-godišnji Hezonja koji je u drugom produžetku zabio koš sa zvukom sirene i tako izborio treći produžetak.

“Ponosan sam na svoje suigrače jer je ovo povijest”, dodao je u izjavi objavljenoj na mrežnom portalu Real Madrida, prenosi Hina.

Nikada u utakmici Eurolige, osnovane u ljeto 2000., nije palo 256 koševa.

“Sada se moram odmoriti jer za dva dana imamo novu utakmicu, ali trebamo uživati u ovome”, rekao je hrvatski reprezentativac.

Real Madrid je vodeća momčad Eurolige sa 17 pobjeda i dva poraza. Hezonja je proglašen najboljim igračem (MVP) Eurolige za mjesec prosinac, a uoči sinoćnjeg dvoboja nagradu mu je predao bivši proslavljeni košarkaš Reala Felipe Reyes, što su navijači pozdavili snažnim pljeskom i skandiranjem.

Nakon najnovijeg slavlja u madridskoj Palači sportova (WeZink Center) Hezonja je putem društvene mreže X (nekadašnji Twitter) napisao: “Košarka je najljepši sport na svijetu. Laku noć”.

Real Madrid, koji je sa 15 pobjeda i jednim porazom vodeći u španjolskom prvenstvu, u nedjelju gostuje kod osmoplasirane Baskonije.

Kopirati
Drag cursor here to close