Uzbudljivo u Bostonu

Holiday zaustavio Celticse, Memphis može i bez Moranta

"Ovo su bile nevjerojatno instinktivne reakcije Jruea. On je pobjednik, Jrue Holiday je pravi pobjednik. Možete pitati bilo kojeg igrača ili trenera u ligi i svi će reći isto - on je pobjednik", rekao je nakon utakmice trener Bucksa Mike Budenholzer.
Sport / Košarka | 12. 05. 2022. u 08:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Deset minuta prije kraja pete utakmice Boston je protiv Milwaukeeja imao ugodnih 14 poena prednosti 93:79. Međutim aktualni prvaci se nisu predavali, lagano su topili svoj zaostatak. Connaughton pogodi tricu, Matthews također. Na drugoj strani košarkaši Bostona promaše poneko slobodno bacanje, Williams izgubi jednu loptu, White jednu i eto Bucksa na samo minus šest, pet i pol minuta prije kraja.

Uskoro će doći i dramatična završnica. Holiday je 42 sekunde prije kraja tricom izjednačio na 105:105. Tatum je 11 sekundi kasnije postigao oba bacanja. Na 14 sekundi prije kraja, Antetokounmpo promašuje jedno slobodno, ali Bobby Portis hvata loptu i poentira. Tu neizvjesnu i uzbudljivu završnicu obilježio je Jrue Holiday. Prvo je blokirao Marcusa Smarta, kojem će u posljednjem napadu kod 110:107 ukrasti loptu i Bucksi vodi u seriji 3:2.

"Ovo su bile nevjerojatno instinktivne reakcije Jruea. On je pobjednik, Jrue Holiday je pravi pobjednik. Možete pitati bilo kojeg igrača ili trenera u ligi i svi će reći isto - on je pobjednik", rekao je nakon utakmice trener Bucksa Mike Budenholzer.

Najefikasniji igrač utakmice na kraju je bio Antetokounmpo s 40 poena te 11 skokova i 3 asistencije. Holiday je dodao 24 poena, 8 skokova i 8 asistencija, a na drugoj strani su najbolji bili Tatum s 34 poena, 6 skokova i 4 asistencije te Brown s 26 poena, 8 skokova i 6 asistencija.

Celticsi su drugu utakmicu zaredom - i četvrti put ove postsezone ostali bez važnog igrača Roberta Williamsa III zbog bolova u lijevom koljenu. Na drugoj strani Khrisa Middletona i dalje muči koljeno, polako se vraća u ritam, nijije igrao od 20. travnja i utakmice broj dva protiv Bullsa.

U drugoj sinoć odigranoj utakmici nije bilo nikakve drame. Iako su igrali bez ozlijeđenog Ja Moranta, košarkaši Memphisa su s uvjerljivih 134:95 potpuno razbili Golden State i smanjili zaostatak u seriji na 3-2. Grizzliesi su na kraju prve četvrtine imali 10 poena prednosti, na poluvremenu je prednost iznosila 27 poena razlike, a u trećoj četvrtini Memphis je napravio nevjerojatnih 42:17 i to je bio kraj utakmice.

Video: Milwaukee Bucks vs Boston Celtics Game 5 Final Minutes

Tri košarkaša Memphisa postigla su po 21 poen - Tyus Jones je tom učinkom dodao 9 asistencija, 3 skoka i 2 ukradene lopte, Desmond Bane 2 asistencije, a Jaren Jackson 8 skokova, 3 asistencije i 2 blokade. U redovima Warriorsa najefikasniji je bio Klay Thompson s 19 poena i 3 skoka. Steph Curry je ubacio 14 poena te imao 4 asistencije i 3 skoka.

Polufinala konferencija:
Boston - Milwaukee 110:107 (3:2)
Memphis - Golden State 134:95 (2:3)

Kopirati
Drag cursor here to close