A ludilo brale

Treća pobjeda Mostaraca u regionalnoj ABA 2 ligi

Zrinjski je sada na omjeru pobjeda i poraza 3-7
Sport / Košarka | 06. 12. 2018. u 21:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak su u Mostaru u okviru 10. kola ABA 2 lige u sjajnom ambijentu dvorane na Bijelom Brijegu snage odmjerili prvak Bosne i Hercegovine i jedan od najtrofejnijih europskih klubova svih vremena KK Split.

Foto: Bljesak.info / HKK Zrinjski - KK Split 

U tvrdoj i zanimljivoj utakmici slavila je domaća ekipa rezultatom 80:72 i tako došla do treće pobjede u ovom natjecanju.

Nakon prve četvrtine koja je pripala domaćim košarkašima (27:24), u drugoj četvrtini Split se vratio i prešao u vodstvo te se na odmor otišlo pri rezultatu 40:37 za goste.

Zrinjski je odmah na startu treće dionice stigao taj zaostatak, prešao u vodstvo i više ga nije ispuštao do kraja utakmice.

Marko Ramljak s 18 koševa, Todorović s 13 i Miličević s 12 poena najbolji u pobjedi našeg prvaka. Marčinković sa 16 i Cobbins s 15 poena najbolji kod Splita.

HKK Zrinjski se ovom pobjedom malo pomakao sa začelja ljestvice za koje je zakucana ostala ekipa Vršca. Na vrhu je Primorska s maksimalnih 10 pobjeda.

Foto: Bljesak.info / HKK Zrinjski - KK Split 

Također, mostarski košarkaši su ovom pobjedom potvrdili i definitivni izlazak iz krize te se može reći da momčad Hrvoja Vlašića počinje napokon podsjećati na onu sjajnu ekipu koja je osvojila povijesni trofej prvaka BiH te na jednu pobjedu bila daleko od plasmana na Final Four ABA 2 lige.

Sljedeće dvije utakmice Zrinjski igra u gostima, kod Vršca (13.12.) i Dynamica (18.12.)

Kopirati
Drag cursor here to close