Šesti poraz u ABA 2

I Primorska pokorila Bijeli Brijeg

Večeras su iz Mostara pobjedu odnijeli košarkaši slovenske Sixt Primorske rezultatom 66:63.
Sport / Košarka | 07. 11. 2018. u 19:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Zrinjskog doživjeli su još jedan poraz u ABA 2 ligi nakon što ih ja na njihovom parketu pobijedila slovenska SIXT Primorska 66:63. 

Nešto je trulo u igri bosanskohercegovačkog prvaka u ovoj sezoni. Posebno škripi na poziciji organizatora igre gdje Aleksandar Sokolović nije ni sjena prošlogodišnjeg igrača, dok ni Luka Pandurić nije to rješenje.

Prva četvrtina slutila je na dobro, nju su Mostarci dobili rezultatom 19:9, igrali dobru obranu i činilo se kako će lider na ljestvici ubilježiti prvi poraz u novoj sezoni. Ipak, isto toliko poena Zrinjski je zabio i u drugoj i u trećoj četvrtini u kojoj je do izražaja došao spomenuti problem s organizacijom igre, protokom lopte, a propustima u obrani na trenutke su podsjećali na kadete, prenosi SportSport.ba.

Činilo se početkom četvrte četvrtine kada su Slovenci imali i 11 poena viška da će pobjeda biti stvar rutine, no poeni Smajlagića, uz dvije trojke te Miličevića i Ramljaka vratili su Zrinjski u život, a trojka Ramljaka nepune dvije minute do kraja značila je da Zrinjski vodi 2 razlike. Ipak, Plemići nisu znali obraniti idući napad u kojem je Harris strpao trojku, a idući napad ostao je neiskorišten. Još jedan poraz u još jednoj infarktnoj završnici došao je kao realnost na koju su simpatizeri bh prvaka ove sezone već pomalo navikli.

Kod Zrinjskog bolji od ostalih Marko Ramljak s 18 koševa, dok je Bakić postigao 12. Pobjednike je predvodio sjajni Harris sa 17 dok ga je u stopu pratio Čakarun sa 16.

Zrinjskom je to bio već šesti poraz u sedam nastupa u regionalnoj ligi i nalazi se na začelju, dok je Primorska s maksimalnih sedam pobjeda na vrhu ljestvice.

Kopirati
Drag cursor here to close