Prekršio dogovor sa savezom

Heurtel potpisao za Zenit pa izbačen iz reprezentacije

"Možemo razgovarati o onima koji su već bili u Rusiji, a koji nisu potpisali sporazum (Jean-Charles u CSKA iz Moskve i Labeyrie iz UNICS-a), ali za Heurtela nema popusta. Otišao je u Rusiju premda se obvezao da neće", rekao je prvi čovjek saveza.
Sport / Košarka | 02. 11. 2022. u 08:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Thomasa Heurtela smo godinama navikli u dresu reprezentacije Francuske na velikim takmičenjima. S reprezentacijom je igrao finale Olimpijskih igara, svjetskog prvenstva, posljednjeg Eurobasketa kojeg je osvojio sa svojim suigračima prije devet godina. Ali kako sada stvari stoje, nastu u Berlinu će biti njegov posljednji u dresu reprezentacije.

Predsjednik Francuske košarkaške federacije Jean-Pierre Siutat potvrdio za L‘Equipe da je Heurtel trajno izbačen iz reprezentacije. Razlog? Potpisao je za ruski Zenit, iako je imao prethodno postignut dogovor sa Savezom. Početkom kolovoza, prije samog Eurobasketa je objasnio ljudima iz saveza kako neće potpisivati za klubove iz Rusije i Bjelorusije, a onda je tri dana kasnije to napravio. Zenit je ponudio dobar ugovor koji očito Heurtel nije mogao odbiti.

"Možemo razgovarati o onima koji su već bili u Rusiji, a koji nisu potpisali sporazum (Jean-Charles u CSKA iz Moskve i Labeyrie iz UNICS-a), ali za Heurtela nema popusta. Otišao je u Rusiju premda se obvezao da neće. Što se mene tiče, od danas smatram da on više neće biti dio reprezentacije. Gotovo je", rekao je Jean-Pierre Siutat.

Heurtel, Labeyrie i Jean-Charles maknuti su s popisa igrača koji mogu kandidirati za mečeve koje Francusku čekaju u kvalifikacijama za SP. Inače, u momčadi su ostala samo dva igrača (Albicy i Tarpey) koji su osvojili srebrne medalje na Eurobasketu, što znači da ćemo u susretu protiv BiH u nastavku kvalifikacija za SP vidjeti jednu sasvim novu Francusku.

"Samo za vašu informaciju, svakome tko šalje poruke ili piše komentare u kojima me kritiziraju zbog odluke da dođem u Rusiju, molim vas da znate da me zaista nije briga. Zato ne budite bezobrazni i prestanite gubiti vrijeme. I molim vas, prije svega, kupite sebi život!! Hvala unaprijed", napisao je Heurtel na društvenim mrežama.

Kopirati
Drag cursor here to close