gradom protiv sporta

Grad poplavi, problemi isplivaju: I Kakanj je velegrad za Mostar

Sport / Košarka | 16. 10. 2015. u 11:05 Igor Marinović

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog činjenice da je ploča/tabla dvaput u ovom tjednu pucala košarkaši mostarskog Zrinjskog morali su zamijeniti domaćinstvo s Kaknjom i umjesto u Mostaru prvu utakmicu novog prvenstva igrat će u gostima.

No, problem je što Zrinjski nije mogao trenirati u dvorani na Bijelom brijegu, ali ni u pričuvnoj dvorani – u Đačkom domu. Kad god veća kiša padne u Mostaru u školskoj dvorani Srednje turističko ugostiteljske škole prokišnjava krov.

Kada se dogodi pravi potop kao posljednjih dana, onda dvorana izgleda ovako:

O tome da u toj dvorani treniraju i vježbaju i djeca i mnogi klubovi već smo govorili, no to je samo pokazatelj koliko Mostar i ljudi koji upravljaju njime vode računa nimalo nevažnim stvarima kao što su sportska borilišta i mjesta za rekreaciju.

Mostar sada ima dva košarkaška prvoligaša, a nema adekvatnu dvoranu ni za jednog. Mostar se sramoti i pred susjedima i pred svijetom, jer pokušajte zamisliti lice Kevina Browna, Amerikanca koji će igrati za Zrinjski ove sezone, kada je vidio gdje treba trenirati.

Mostarci, pogotovo mostarci (malo slovo nije slučajno), ponekad imaju običaj podcjenjivački se odnositi prema manjim mjestima u BiH. No, obližnji Široki Brijeg ima dvoranu dovoljno kvalitetnu da u njoj održi borilački spektakl, a jednako mali Kakanj ima solidnu dvoranu koju u Zrinjskom mogu samo poželjeti.

 Grad nije grad samo zbog visine zgrada, broja stanovnika, ogromnog tržnog centra ili dobivenog statusa. Grad je Grad i zbog sadržaja koji nudi svojim građanima. Zato pogledajte dvorane i uvjete za sport koji imaju spomenuti gradovi, a onda pogledajte isto u Mostaru.

Tko je tu selo?

Kopirati
Drag cursor here to close