Koga briga

Ovdje treniraju vaša djeca

Sport / Flash | 19. 01. 2015. u 12:16 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru funkcionira veliki broj klubova u dvoranskim sportovima koji se, budući da Mostar nema adekvatnu dvoranu, snalaze po malim školskim dvoranama.

U dvorani Srednje turističko ugostiteljske škole, odnosno u dvorani u Đačkom domu, trenira ili utakmice igra stotine djece. Osim polaznika ove škole malu, neuvjetnu dvoranu koriste brojni klubovi iz Mostara u nekoliko sportova – sve mlađe kategorije HKK Zrinjski, košarkašice ŽKK Zrinjski 2010., sve mlađe kategorije RK Zrinjski, škole košarke, karate klubovi i drugi klubovi u borilačkim vještinama.

Sva ta djeca i oni nešto stariji prisiljeni su koristiti dvoranu u kojoj nema grijanja, u kojima tuševi rade djelomično, a sanitarni čvor može koristiti samo za malu nuždu. Ukoliko neko dijete ili neki mlađi sportaš mora izvršiti veliku nuždu, jedino što mu preostaje je obližnja kavana.

No, to su neznatni problemi u odnosu kada – pada kiša. Obilna kiša koja pada ovih dana uzrokovala je standardno prokišnjavanje krova na više mjesta, pa mladi košarkaši i košarkašice, rukometaši i rukometašice riskiraju lom noge ili još gore ozljede.

Mostar nema dvorane i veliki broj djece koji se želi baviti sportom prisiljeno je baviti se njime u ovakvim katastrofalnim uvjetima. Koga briga? One koji imaju moć nešto promijeniti očito nije.

Kopirati
Drag cursor here to close