Požar progutao Sporticu

Francuski klub Gravellines na Božić ostao bez dvorane

Direktorica sportskog kompleksa Sportica je rekla kako je projekt bio u završnoj fazi i trebao je biti otvoren u proljeće, no sada je sve nestalo.
Sport / Košarka | 26. 12. 2023. u 09:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velika tragedija pogodila je francuski košarkaški klub US Gravellines na sami Božić. Prema pisanju medija u Francuskoj, požar je progutao njihovu dvoranu Sporticu.

Sve je prijavljeno još oko 13 sati i prvobitno nije izgledalo posebno opasno, no vatra se počela širiti velikom brzinom pa je plamen narastao na desetak metara visine, a vjetar mu je pomogao da proguta cijelu zgradu.

Direktorica sportskog kompleksa Sportica je rekla kako je projekt bio u završnoj fazi i trebao je biti otvoren u proljeće, no sada je sve nestalo.

Video: Dvorana Sportica u požaru 

"Ovo se neće ponovo otvoriti mjesecima, godinu, možda i više. Još ne znamo. Stručnjaci će morati doći i sve to ponovo izgraditi" rekla je direktorica kompleksa Delphine Wattez.

U šoku su i mještani.

"Ništa nije ostalo, ništa, kunem se", u suzama je govorio stanovnik Gravelinesa, a njegova sugrađanka dodala:

"Strašno je to. Sportica je dio našeg života".

Dobra je vijest da nije bilo ozlijeđenih, no nastala je velika materijalna šteta na dvorani kapaciteta 3500 mjesta, bazenu i restoranu u sklopu kompleksa.

"Hvala svima na porukama podrške. Vatrogasci rade sve što mogu kako bi ugasili stravičan požar koji uništava našu Sporticu... Zahvaljujemo ovim herojima. Šaljemo im našu snagu", napisao je francuski klub na društvenim mrežama.

Kopirati
Drag cursor here to close