NBA

Dres Kobea Bryanta prodan za 5,8 milijuna dolara

Cijenom od 5,8 milijuna dolara, kako je izvijestio Sotheby's u čijoj je organizaciji održana internetska dražba u četvrtak u New Yorku, Bryantov dres znatno premašuje također njegov dres koji je 2021., prodan za 3,7 milijuna dolara.
Sport / Košarka | 10. 02. 2023. u 10:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dres legendarnog košarkaša Kobea Bryanta, koji je poginuo 2020. u helikopterskoj nesreći, prodan je na dražbi za 5,8 milijuna dolara što je treća najveća cijena za neki sportski dres nakon onih koje su nosili Michael Jordan i Diego Maradona.

Cijenom od 5,8 milijuna dolara, kako je izvijestio Sotheby's u čijoj je organizaciji održana internetska dražba u četvrtak u New Yorku, Bryantov dres  znatno premašuje također njegov dres koji je 2021., prodan za 3,7 milijuna dolara.

"Ovaj dres je ikona kakve rijetko viđamo među sportskim artiklima: Kobe (Bryant) nosio ga je 25 puta tijekom sezone NBA 2007.-2008.", kada je bio imenovan najboljim igračem u redovitoj sezoni", komentirao je Brahm Wachter iz Sotheby'sa, prenosi Hina.

"Kobeova fotografija u tom dresu ušla je u popularnu kulturu, ona je otisnuta na pročeljima zgrada, naslovnicama knjiga i tiskovina i simbol je njegove odlučnosti bez premca i strasti koja odjekuje cijelim svijetom", rekao je Wachter.

Tržište sportskih artikala koje privlači sada najbogatije kolekcionare i ulagače iz cijelog svijeta doživjelo je pravi procvat 2022. godine.

U svibnju je prodan dres kapetana argentinske reprezentacije Diega Maradone u kojem je igrao na Svjetskom nogometnom prvenstvu 1986. za rekordnih 9,3 milijuna dolara.

U rujnu je za 10,1 milijuna dolara prodan dres Michaela Jordana koji je igrao za Chicago Bulls i nosio ga pri osvajanju pobjedničkog naslova NBA 1998. godine.

Sotheby's, kojega je vlasnik francusko-izraelski magnat telekoma i medija Patrick Drahi, podsjeća da je prije dva tjedna prodao dres druge košarkaške zvijezde LeBrona Jamesa za 3,6 milijuna dolara.

Kobe Bryant, zvijezda kluba Los Angeles Lakers koji je pet puta osvojio naslov NBA i dvije olimpijske zlatne medalje, poginuo je u dobi od 41 godine u helikopterskoj nesreći 26. siječnja 2020. u Kaliforniji, što je izazvalo šok i tugu u Sjedinjenim Državama i  svijetu.

Kopirati
Drag cursor here to close