In-Season Tournament

Dončić poen više od Jokića, raspoloženi Šarić

Finale je jedina utakmica koja se neće računati u ukupni omjer klubova u sezoni ni u službenu sezonsku statistiku igrača. Poraženi četvrtfinalisti odigrat će po još jednu utakmicu 8. prosinca.
Sport / Košarka | 04. 11. 2023. u 09:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I NBA liga od ove sezone ima svoj Kup, ili kako su to objasnili svojim navijačima - In-Season Tournament (turnir usred sezone). Mnogima nije baš jasno o kakvom se takmičenju radi. I kakav je sustav. Radi se o potpuno nezavisnom takmičenju jer će se sve utakmice računati za ukupan omjer u NBA sezoni, a samo će dva finalista odigrati jednu dodatnu, 83. utakmicu, ali poenta pokretanja kupa je davanje važnosti inače relativno nebitnim utakmicama u prvom dijelu sezone.

Trideset NBA ekipa podijeljeno je u šest skupina - po tri na Istoku i Zapadu - te će po jedanput igrati svatko sa svakim od 3. do 28. ovog mjeseca. Pobjednici skupina i dvije najbolje drugoplasirane ekipe ići će u četvrtfinale (4. i 5. prosinca), a završni turnir najbolje četvorke igrat će se u Las Vegasu, s polufinalima 7. i finalom 9. prosinca.

Finale je jedina utakmica koja se neće računati u ukupni omjer klubova u sezoni ni u službenu sezonsku statistiku igrača. Poraženi četvrtfinalisti odigrat će po još jednu utakmicu 8. prosinca, a ekipe koje ostanu u skupinama po dvije (6. i 8. prosinca).

U slučaju istog omjera u skupini, bolji plasman imat će klub koji je dobio međusobnu utakmicu, a ako se treba razbiti izjednačenost između ekipa iz različitih skupina, prvi put u povijesti NBA lige važna će biti koš-razlika, što će vjerojatno natjerati ekipe da igraju do kraja i pokušavaju pobijediti što uvjerljivije umjesto da uvode pričuve i čekaju da vrijeme iscuri.

Već na startu smo imali "derbi" koji su igrali Denver i Dallas. Za većini zanimljiv zbog okršaja sjajnih Europljana Nikole Jokića i Luke Dončića. Nuggetsi su slavili 125:114, iako je Jokić za poen bio slabiji od Dončića. Centar Denvera je ubacio 33 poena, uhvatio 14 skokova i podijelio devet asistencija. Jedna asistencija mu je nedostajala za eventualni 108. triple-double. Zanimljivo je da je Jokić tijekom utakmice zapravo imao u tu desetu asistenciju koja mu službeno ipak nije priznata.

Video: Denver - Dallas 

S druge strane Dončić je stao na 34 poena 10 skokova uz osam asistencija. Jokić i Dončić srdačno su se pozdravili nakon utakmice, a dio medija prenio navodne Jokićeve riječi.

"Moram te pobijediti, onda te cijelo vrijeme mogu za****ati, do sljedećeg puta", šapnuo je navodno Jokić prijatelju Luki nakon utakmice.

Na startu preliminarnog izdanja NBA in-season turnira, odličnu utakmicu je odigrao mlađi "Šiši", Dario Šarić. U gostujućoj pobjedi Golden State Warriorsa protiv Oklahome Cityja 141:139, Šarić je sudjelovao s 20 poena za 20 minuta.

Posebno se istaknuo u prvoj četvrtini, u koju je ugradio 11 poena, odnosno gotovo trećinu svoje momčadi. Imao je i šest skokova, tri asistencije te jednu ukradenu loptu. Warriorsima je ovo peta uzastopna pobjeda, nakon što su sezonu otvorili porazom od Phoenixa.

Video: Oklahoma City - Golden State 

Na gostovanjima zasad imaju savršenih 4:0. Jedini efikasniji od Šarića u ekipi bio je Stephen Curry (30 poena), koji je ubacio i polaganje za pobjedu 0.2 sekunde prije kraja. Dvocifreni učinak još su upisali Kuminga (19), Thompson (18), Wiggins (17) i Green (15).

Rezultati:
Indiana Pacers – Cleveland Cavs 121:116
Milwaukee Bucks – New York Knicks 110:105
Miami Heat – Washington Wizzards 121:114
Chicago Bulls – Brooklyn Nets 107:109
Oklahoma City Thunder – Golden State Warriors 139:141
Denver Nuggets – Dallas Mavs 125:114
Portland Trail Blazers – Memphis Grizzlies 115:113

Kopirati
Drag cursor here to close