NBA

Dončić i Jokić priredili show za pamćenje

Za momčad iz Staples centra nije nastupio LeBron James, koji muku muči s ozljedama.
Sport / Košarka | 04. 04. 2022. u 08:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Los Angeles Lakersi na korak su od jednog od najvećih debakla u svojoj povijesti. Momčad krcata superzvijezdama poput LeBrona Jamesa, Anthonyja Davisa i Russella Westbrooka na korak je od toga da se ne plasira ni na play in turnir za doigravanje. Veliki udarac noćas im je zadao Nikola Jokić, a sjajne utakmice odigrali su i Luka Dončić te Ivica Zubac.

Denver Nuggetsi pobijedili su Lakerse u gostima (118:129). Za momčad iz Staples centra nije nastupio LeBron James, koji muku muči s ozljedama, ali je sve do zadnjih pet minuta susret bio gotovo u potpunosti izjednačen. Onda je Jokić odlučio uzeti stvari u svoje ruke.

Srpski centar utrpao je nevjerojatnih 38 poena, ugrabio 18 skokova i dodao šest asistencija. Taj učinak je zabio tako što je pogodio 15 od 22 upućena šuta, od čega su tri bile trice, a zabio je i osam od 11 slobodnih bacanja. U ključnim trenucima preuzeo je sve konce igre. Zabijao je preko Davisa, asistirao, a svoj obol dao je i na drugoj strani terena s 3 ukradene lopte i dvije blokade.

Domaćinu tako nisu pomogle ni vrlo dobre predstave Davisa (28 poena, 9 skokova, 8 asistencija) i Westbrooka (27 poena, 10 asistencija, 7 skokova), koji su odigrali na rubu triple-doublea. Jokiću su jako pomogli i Will Barton s 25 te Aaron Gordon s 24 poena. Četiri utakmice prije kraja, Lakersi za 10. pozicijom, zadnjom koja ih može odvesti u doigravanje, zaostaju dvije pobjede.

Ranije te večeri još je jedan Balkanac zabavljao publiku diljem svijeta. Dallas Mavericksi su u Milwaukeeju pobijedili aktualne prvake Buckse, a Luka Dončić odigrao je još jedan susret za pamćenje. Zabio je 32 poena, uzeo osam skokova te podijelio 15 asistencija, što mu je rekordni učinak ove sezone.

Iz igre je gađao 9/22, s trice 3/9, a s linije slobodnih bacanja 8/11. Bilo je to dovoljno za pobjedu gostiju (112:118), a domaćinu nije pomoglo ni 28 poena i 10 skokova Giannisa Antetokounmpa. Dončić je imao izvrsnu podršku centra Dwighta Powella, koji je upisao 22 poena i 13 skokova.

Do pobjede su stigli i Los Angeles Clippersi, koji su kod kuće svladali Pelicanse (119:110). Najefikasniji igrač domaće momčadi bio je Marcus Morris s 24 poena, ali Zubac je odigrao maestralnu utakmicu sa 16 poena i 14 skokova.

Hrvatski centar imao je sjajnih 7/9 iz igre i 2/3 s linije slobodnih bacanja, izgubio je tek jednu loptu te je dodao i blokadu. Najbolji kod gostiju bio je C. J. McCollum s 19 poena uz tri skoka i četiri asistencije.

Jedna od najemotivnijih utakmica večeri odigrana je u Torontu, gdje je legenda kluba Kyle Lowry gostovao s Miami Heatom. Gosti su odnijeli pobjedu (109:114), ali domaća publika i Raptorsi su velik dio programa utakmice posvetili playmakeru s kojim su stigli do naslova NBA prvaka prije tri sezone.

Domaće su predvodili sjajni Pascal Siakam i Fred VanVleet. Oba su zabila po 29 poena, ali to nije bilo dovoljno za odličnu timsku predstavu Heata, koje su predvodili Struss s 23 i Oladipo s 21 poenom. Glavna atrakcija večeri bio je Ronaldinho koji se pojavio na utakmici, a igrači obje momčadi tražili su fotografiju sa slavnim Brazilcem.

76ersi su se probudili nakon tri vezana poraza i upisali drugu pobjedu zaredom, ovaj put protiv Cavsa u gostima (108:112). To najviše mogu zahvaliti nevjerojatnom Embiidu koji je dao 44 poena (šut iz igre 12/26) uz 17 skokova, a odličan je bio i Harden s triple double učinkom (21 poen, po 10 asistencija i skokova).

Kopirati
Drag cursor here to close