NBA

Vrhunska partija Jokića i 19. triple-double u sezoni

Nuggetsi su slavili na gostovanju kod Charlotte Hornetsa.
Sport / Košarka | 29. 03. 2022. u 08:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Denver Nuggetsi su slavili na gostovanju kod Charlotte Hornetsa uz sjajnog Nikolu Jokića koji je ubacio 26 koševa uz 19 skokova i 11 asistencija. Jokiću je to bio već 19. triple-double učinak u aktualnoj sezoni.

Raspoložen je bio i drugi srpski košarkaš, Bogdan Bogdanović postigao je 29 poena uz pet skokova u gostujućoj pobjedi Atlante kod Indiane.

Miami je nakon serije od četiri poraza napokon pronašao put do pobjede. Vodeća momčad Istočne konferencije pred svojim navijačima svladala je Sacramento uz 27 koševa Jimmyja Butlera te 22 Bama Adebayoa, koji je imao i 15 skokova.

New York Knicksi su slavili četvrti put zaredom, noćas su bili bolji od Chicago Bullsa kojima nije pomoglo ni 37 koševa Demara DeRozana. Domaće su predvodili R. J. Barret s 28 i Alec Burks s 27 poena.

U dvoboju momčadi iz vrha Istočne konferencije Toronto je tek nakon produžetka nadvisio Boston Celticse. U uzbudljivom susretu briljirao je Pascal Siakam koji je za Raptorse ubacio čak 40 koševa, a imao je i 13 skokova.

Četvrti put zaredom slavili su i San Antonio Spursi. Na gostovanju u Houstonu predvodio ih je raspoloženi Dejounte Murray s 33 koša, sedam skokova i 11 asistencija.

U derbiju Zapadne konferencije drugoplasirani Memphis ostvario je bez vodećeg strijelca Ja Moranta devetu pobjedu u posljednjih 10 nastupa, odnosno petu u nizu, dok su Golden State Warriorsi izgubili treći put zaredom, a opet su bili bez ozlijeđenog Stephena Curryja koji izbiva već šestu utakmicu. Desmond Bane ostvario je 22 poena za Grizzliese, Dillon Brooks i De'Anthony Melton dodali su po 21 koš. Zanimljivo je da je Memphis zabio najmanje 120 koševa u osam od posljednjih 10 nastupa.

U produžetke je otišao i posljednji dvoboj večeri kojeg su odigrale momčadi iz donjeg doma Zapada, a bodovima se na gostovanju u Portlandu osladila Oklahoma za koju je Isaiah Roby postigao 30 koševa uz osam skokova i četiri asistencije.

Kopirati
Drag cursor here to close