Kvalifikacije za SP

Debakl Hrvatske protiv Rumunjske

Protiv Rumunjske Hrvatska je odigrala napadački katastrofalnu utakmicu pogodivši samo dvije od 26 trica
Sport / Košarka | 24. 02. 2018. u 08:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija u susretu je 3. kola skupine D prvog kruga kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Kini pretrpjela i treći poraz izgubivši u Zadru od Rumunjske sa 56-58 (16-16, 12-5, 10-16, 18-21).

Porazom od Rumunjske Hrvatska se dovela u vrlo neugodnu poziciju te bi mogla natjecanje završiti na posljednjoj poziciji i tako kvalifikacije za odlazak u Kinu završiti već u prvom krugu iako dalje odlaze tri od četiri sastava. Na polovici natjecanja nalazi se na posljednjem mjestu s porazima od sva tri suparnika.

Protiv Rumunjske Hrvatska je odigrala napadački katastrofalnu utakmicu pogodivši samo dvije od 26 trica, izabranici Ivice Skelina  vrlo loše reagirali na zonsku obranu Rumunja i zbog toga prebrzo prosuli 12 koševa prednosti koliko su imali na početku treće četvrtine (34-22).

Video: Sažetak utakmice Hrvatska - Rumunjska

Hrvatskoj je ostalo još sedam sekundi za posljednji napad kojega je Filip Krušlin odlučio završiti pokušajem trice za pobjedu, ali i taj je pokušaj završio izvan obruča. Bio je to čak 10. Krušlinov pokušaj za tricu i deveti promašaj, javlja Hina.

Hrvoje Perić je sa 19 koševa bio najefikasniji kod Hrvatske dok je Nandor Kuti sa 16 ubačaja bio najbolji kod Rumunjske.

Trenutačno Hrvatska ima tri poraza, a Rumunjska dvije pobjede i poraz. U skupini su još Italija, koja ima omjer 2-0, te Nizozemska, koja je na omjeru 1-1. Italija i Nizozemska će svoj susret 3. kola odigrati od 20.15 sati.

Hrvatska će u 4. kolu u ponedjeljak također u Zadru ugostiti Nizozemsku, dok će preostala dva susreta u skupini igrati tijekom ljeta, 28. lipnja na gostovanju u Italiji, a 1. srpnja također na gostovanju u Rumunjskoj.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close